Palvelujen järjestäminen -lautakunta, kokous 24.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Ikääntyneiden päivätoiminnan myöntämisperusteet

IUHVADno-2023-53

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:

vastuualuejohtaja (ikääntyneet palvelut) Kirsi Oksanen, etunimi.sukunimi@itauusimaa.fi

 

Päivätoiminnan tavoitteena on tukea, edistää ja parantaa iäkkäiden ikäihmisten fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä tukea heidän kotona asumistaan ja selviytymistään hyvinvointia ja elämänlaatua edistämällä.

Päivätoiminta on virikkeellistä, kuntouttavaa, kotona asuvan ikäihmisen voimavaroja, toimintakykyä ja sosiaalisia kontakteja ylläpitävää ja edistävää toimintaa. Palveluissa otetaan huomioon ikäihmisten elämäntilanne ja avun tarve. Päivätoiminta on suunnattu pääsääntöisesti kotona asuville yli 65-vuotiaille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea toimintakyvyn ylläpitämiseksi.

Palvelu kohdennetaan vanhuspalvelulain (980/2012) 3 § 1 momentin 1 ja 2 kohtien tarkoittamille ikääntyneille, joiden katsotaan hyötyvän aktivoivasta ja kuntouttavasta päivätoiminnasta ja jotka kykenevät toimimaan ryhmässä ja hyötymään ryhmätoiminnasta. Asiakkaan tulee olla halukas osallistumaan päivätoimintaan. Päivätoimintaa ei myönnetä iäkkäille henkilöille, joille on myönnetty asumispalvelu.

Päivätoiminnan myöntämisperusteet on laadittu Itä-Uudenmaan kuntien viranhaltijoiden toimesta.

Ehdotus

Sosiaali- ja terveysjohtaja:

Palveluiden järjestäminen -lautakunta päättää hyväksyä ikäihmisten päivätoiminnan myöntämisperusteet 01.02.2023 alkaen.

Pykälä tarkastetaan heti kokouksessa.

Päätös

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujenn järjestäminen -lautakunta päätti yksimielisesti hyväksyä ikäihmisten päivätoiminnan myöntämisperusteet 01.02.2023 alkaen.

Samalla Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen -lautakunta päätti yksimielisesti, että toimintaohje päivitetään seuraavan kerran toukokuussa.

 

Pykälä tarkastettiin heti kokouksessa.

 

Palvelujen järjestäminen -lautakunta piti lyhyen tauon klo 18:07 - 18:16.

Kokouskäsittely

Esittelijä lisäsi teknisenä korjauksena toimintaohjeeseen, että päivätoiminta järjestetään pääsääntöisesti kerran viikossa mutta tarvittaessa myös kaksi kertaa viikossa. 

Lautakunta kävi läpi neuvostojen lausunnot, jotka jaettiin jäsenille ennen kokousta (liite § 14).

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
vastuualuejohtaja (ikääntyneiden palvelut) Kirsi Oksanen
etunimi.sukunimi@itauusimaa.fi

 

Palvelujen järjestäminen -lautakunnan päätöksen 15.02.2023 mukaisesti ohjeita on tarvittaessa tarkennettu saapuneiden vammais- ja vanhusneuvostojen lausuntojen perusteella. Ikääntyneiden päivätoiminnan myöntämisperusteisiin ei ole ollut tarvetta tehdä muutoksia.

Ehdotus

Sosiaali-​ ja terveysjohtaja:

Palvelujen järjestäminen -​lautakunta merkitsee tiedoksi, että ei ole ollut tarvetta tehdä muutoksia ikääntyneiden päivätoiminnan myöntämisperusteisiin, jotka astuivat voimaan 01.02.2023.

Päätös

Itä-Uudenmaan hyvinvontialueen palvelujen järjestäminen -​lautakunta merkitsi teknisten korjausten jälkeen tiedoksi, että ei ole ollut tarvetta tehdä muutoksia ikääntyneiden päivätoiminnan myöntämisperusteisiin, jotka astuivat voimaan 01.02.2023.

Kokouskäsittely

Pöytäkirjan otsikot muutetaan teknisenä korjauksena vastaamaan palveluseteleiden palvelukohtaisten sääntökirjojen otsikoita.

 

Teknisenä korjauksena ohjeeseen lisätään:

kohta 4
Asiakas maksaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston hyväksymän asiakasmaksun ateriasta.