Aluehallitus, kokous 20.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 78 Kumppanuuspöydän jäsenyhdistyksen (Porvoon seudun työnhakijat ry) toiminnan päättyminen ja uuden jäsenyhdistyksen valinnan käsittely

IUHVADno-2024-714

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
osallisuuden erityisasiantuntija Nanna Kostiainen, etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

Hyvinvointialueen hallintosäännön 27§ mukaan kehittäminen ja yhteistyö -lautakunta linjaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen vaatiman yhteistyön suunnittelua ja koordinointia hyvinvointialueen kuntien, kolmannen sektorin ja erikoissairaanhoidon kanssa sekä vastaa hyvinvointialueen asukkaiden, kuntien, yhteisöjen ja muiden toimijoiden sekä erilaisten yhteistyöverkostojen osallistamiseen liittyvien toimintamallien kehittämisestä. 

Kehittäminen ja yhteistyö -lautakunta esitti kokouksessaan 6.9.2023, että aluehallitus hyväksyy kumppanuuspöydän jäsenet ehdotuksen mukaisesti. Aluehallitus hyväksyi ehdotuksen mukaisesti kumppanuuspöydän jäsenet 28.9.2023. Kumppanuuspöytään valittiin 21 eri yhdistyksen jäsentä edustamaan eri teemoja. Hakijoista Tatsi ry:n edustaja jäi kumppanuuspöydän ulkopuolelle. Tatsi ry on työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys.    

Kumppanuuspöydän yksi jäsen edustaa Porvoon seudun työnhakijat ry:tä. Porvoon seudun työnhakijat ry:n toimintaa ajetaan alas taloudellisista syistä. Yhdistyksellä ei ole tällä hetkellä enää toimintaa eikä yhdistyksellä ole enää palkallisia työntekijöitä.  

Ehdotus

Vs. kehittämisjohtaja:

Kehittäminen ja yhteistyö -lautakunta toteaa, että Porvoon seudun työnhakijat ry:n edustus ei täytä kumppanuuspöydälle määriteltyjä tavoitteita, jos yhdistyksellä ei ole toimintaa.   

Kehittäminen ja yhteistyö -lautakunta esittää aluehallitukselle, että kumppanuuspöydän jäseneksi Porvoon seudun työnhakijat ry:n tilalle valitaan hakukierroksella valinnan ulkopuolelle jäänyt Tatsi ry, mikäli se edelleen on kiinnostunut kumppanuuspöydän jäsenyydestä.  

 

 

Päätös

Kehittäminen ja yhteistyö -lautakunta esittää aluehallitukselle, että Porvoon seudun työnhakijat ry:n tilalle ei valita uutta toimijaa.

Kokouskäsittely

Jäsen Mikko Nieminen teki muutosesityksen päätösehdotukseen yhden sanan osalta: Kehittäminen ja yhteistyö -lautakunta esittää aluehallitukselle, että kumppanuuspöydän jäseneksi Porvoon seudun työnhakijat ry:n LISÄKSI valitaan hakukierroksella valinnan ulkopuolelle jäänyt Tatsi ry, mikäli se edelleen on kiinnostunut kumppanuuspöydän jäsenyydestä. Esitys raukesi kannattamattomana.

Jäsen Ilkka Luusua teki jäsen Piia Malmbergin kannattamana muutosesityksen päätösehdotukseen: "Kehittäminen ja yhteistyö -lautakunta esittää aluehallitukselle, että Porvoon seudun työnhakijat ry:n tilalle ei valita uutta toimijaa." 

Suoritetussa äänestyksessä pohjaesitys sai kaksi ääntä ja muutosesitys kahdeksan ääntä. 

Äänestystulokset:

JAA = pohjaesitys, EI = muutosesitys

JAA
Eila Kohonen, Mikko Nieminen

EI
Charlotta Engblom, Silja Metsola, Tobias Karlsson, Jyrki Loijas, Ilkka Luusua, Piia Malmberg, Charlotta Savin, Hilkka Knuuttila

Pöytäkirjaan merkittiin, että lautakunta piti neuvottelutauon klo 19.37-19.45.

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
osallisuuden erityisasiantuntija Nanna Kostiainen
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja: 

Aluehallitus päättää, että kumppanuuspöytään ei valita uutta edustajaa Porvoon seudun työnhakijat ry:n tilalle.  

Päätös

Aluehallitus päätti, että kumppanuuspöytään ei valita uutta edustajaa Porvoon seudun työnhakijat ry:n tilalle.  


Muutoksenhaku

Hyvinvointialuelaki 139 §.

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • hyvinvointialueen jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika                                                                                  

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukiolon päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Itä-Uudenmaan aluehallitus ja lautakunnat sekä niiden jaoston ja alaisen viranomaisen päätöksestä asianomaiselle toimielimelle.

Oikaisuvaatimus toimitetaan kirjaamoon.

Yhteystiedot, posti- ja käyntiosoite:

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamo

WSOY-talo, Mannerheiminkatu 20 K 3 krs, 06100 Porvoo

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)itauusimaa.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9 - 15.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

 

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Itä-Uudenmaan aluehallituksen kirjaamosta.