Nämnden för ordnande av tjänster, möte 04-09-2024

Protokollet är granskat

§ 85 Kvartalsrapport 1.4. - 30.6.2024 /social- och hälsovårdssektorn

IUHVADno-2024-3395

Beskrivning

Beredning och ytterligare information:
ICT-utvecklingschef Jaana Forslund
Förnamn.efternamn(at)itauusimaa.fi

 

I 120 § i lagen om välfärdsområdet finns bestämmelser om välfärdsområdets skyldighet att producera information om välfärdsområdets verksamhet och ekonomi.

Rapporteringshelheten för informationshantering i Östra Nylands välfärdsområde har byggts upp under en lång tid och man har kunnat sammanställa information punktvis för olika informationsbehov. Teamet för kunskapsbaserat ledande har nu för första gången kunnat sammanställa nyckeltal från verksamheten, som i framtiden kan ingå som en del av välfärdsområdets delårsrapport. Innehållet i denna sammanställning kommer att kompletteras och utvecklas ytterligare i samarbete med enhetscheferna och de professionella cheferna. 

När man granskar siffrorna i rapporten bör man beakta följande faktorer som påverkar uppgifternas riktighet:

  • Flera olika klient- och patientdatasystem som används i området gör det möjligt att samla in information på lite olika sätt, det vill säga all tillgänglig information är inte helt jämförbar.
  • Det finns fortfarande en brokig dokumenterings- / statistikpraxis i området, vilket gör att alla uppgifter inte kommer upp korrekt i rapporterna.

Beslutsförslag

Social- och hälsovårdsdirektören:

Nämnden för ordnande av tjänster antecknar kvartalsrapporten för kännedom.

Paragrafen justeras genast.

Beslut

Palveluiden järjestäminen -lautakunta merkitsi kvarttaaliraportin tiedoksi.

Pykälä tarkastettiin heti.


Sökande av ändring

Omprövning får inte begäras eller välfärdsområdesbesvär anföras i fråga om beslut som endast gäller beredning eller verkställighet.

Lagrum: § 141 lagen om välfärdsområdet.