Nämnden för ordnande av tjänster, möte 04-09-2024

Protokollet är granskat

§ 89 Beslut om deltagande i en gemensam upphandling av instrument och utrustning för enteral nutrition

IUHVADno-2024-3245

Beskrivning

Beredning och tilläggsuppgifter:
tf vårdarbetsdirektör Heidi Hovisilta
fornamn.efternamn(at)itauusimaa.fi

 

Beskrivning

Östra Nylands välfärdsområde har möjlighet att delta i HUS-sammanslutningens gemensamma upphandling av instrument och utrustning för enteral nutrition (HUS 194-2024). Instrument och utrustning för enteral nutrition används vid behandling av undernäring. Med enteral nutrition tryggar man patientens näringsintag. Med enteral nutrition optimerar man dessutom återhämtningen och förebygger eller korrigerar man undernäring.

HUS-sammanslutningen ordnar konkurrensutsättningen och fattar upphandlingsbeslutet eller -besluten samt undertecknar upphandlingskontraktet eller -kontrakten efter att ha ordnat konkurrensutsättningen.

Beslutsgrund

Det bestäms i 22 § i förvaltningsstadgan för Östra Nylands välfärdsområde att nämnden för ordnande av tjänster beslutar om upphandlingar, avtal och förbindelser som överskrider 1 000 000 euro och underskrider 5 000 000 euro samt om upphandlingsrättelser angående de ovannämnda inom sin sektor.

Upphandlingens beräknade totala värde under avtalsperioden är cirka 1 800 000 euro. Värdet kommer att påverkas av samarbetsområdenas uppskattningar av förbrukningen, vilka preciseras i takt med att beredningen framskrider.

Beslutsförslag

Sosial- och hälsovårdsdirektören:

Nämnden för ordnande av tjänster beslutar att Östra Nylands välfärdsområde ansluter sig till HUS-sammanslutningens gemensamma upphandling av instrument och utrustning för enteral nutrition (194-2024). HUS-sammanslutningen ges fullmakt att ordna konkurrensutsättningen och fatta beslut om upphandlingen.

Beslut

Nämnden för ordnande av tjänster beslutade enhälligt att Östra Nylands välfärdsområde ansluter sig till HUS-sammanslutningens gemensamma upphandling av instrument och utrustning för enteral nutrition (194-2024). HUS-sammanslutningen ges fullmakt att ordna konkurrensutsättningen och fatta beslut om upphandlingen.


Sökande av ändring

Välfärdsområdeslagen 139 §

Den som är missnöjd med detta beslut kan begära omprövning skriftligt. Ändring i beslutet får inte sökas genom besvär hos domstol.

 

Rätt att begära omprövning

Omprövning får begäras av:

  • den som beslutet avser eller vars rätt, skyldighet eller fördel direkt påverkas av beslutet (part)
  • välfärdsområdets medlem

 

Tidsfrist för begäran om omprövning

Omprövning ska begäras inom 14 dagar från delfåendet av beslutet.

Begäran om omprövning ska lämnas in till Östra Nylands välfärdsområdes registratur senast under tidsfristens sista dag innan registraturen stänger.

En part anses ha fått del av beslutet sju dagar efter att brevet sändes, om inte något annat visas. Vid vanlig elektronisk delgivning anses parten ha fått del av beslutet den tredje dagen efter att meddelandet sändes, om inte något annat visas.

En medlem i välfärdsområdet anses ha fått del av ett beslut sju dagar efter det att protokollet fanns tillgängligt i det allmänna datanätet.

Dagen för delfåendet räknas inte med i tidsfristen för begäran om omprövning. Om den sista dagen för omprövningsbegäran infaller på en helgdag, självständighetsdagen, första maj, julafton, midsommarafton eller en helgfri lördag, får omprövning begäras den första vardagen därefter.

 

Omprövningsmyndighet

Omprövning begärs hos  Östra Nylands välfärdsområdes styrelse och de nämnder och sektioner till vilken vederbörande tjänsteinnehavares beslut är underordnad.

Omprövningen levereras till registraturen.

Kontaktinformation och besöksadress:

Östra Nylands välfärdsområdes registratur

WSOY-huset, Mannerheimgatan 20 K 3 vån, 06100 Borgå

E-post: kirjaamo(at)itauusimaa.fi

Registraturen är öppen måndag–fredag kl. 9-15.

 

Omprövningsbegärans form och innehåll

Omprövning ska begäras skriftligt. Också elektroniska dokument uppfyller kravet på skriftlig form.

I omprövningsbegäran ska uppges:

  • det beslut i vilket omprövning begärs
  • hurdan omprövning som begärs
  • på vilka grunder omprövning begärs.

 

I omprövningsbegäran ska dessutom uppges namnet på den som har begärt omprövning samt personens hemkommun, postadress och telefonnummer.

Om omprövningsbeslutet får delges som ett elektroniskt meddelande ska också e-postadress uppges.

 

Protokoll

Protokollsutdrag och bilagor som gäller beslutet kan begäras hos Östra Nylands välfärdsområdes registratur (kirjaamo(at)itauusimaa.fi).