Välfärdsområdesstyrelsen, möte 20-03-2024

Protokollet är granskat

§ 73 Personalberättelse för år 2023

IUHVADno-2024-1053

Beskrivning

Beredning och tilläggsuppgifter: 
personaldirektör Anu Rautiainen 
fornamn.efternamn(at)itauusimaa.fi

 

I personalberättelsen presenteras nyckeltalen gällande välfärdsområdets personal och sådant som sammanhänger med personalens arbetshälsa och samarbetet med personalen samt andra centrala iakttagelser som gjorts av personalledningen.

Personalbokslutet ger beslutsfattarna och tjänsteinnehavarledningen en helhetsbild av det aktuella läget och utvecklingsriktningen i fråga om personalresurserna.

Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT har utfärdat en rekommendation om upprättandet av personalberättelse. I enlighet med den ska man i personalberättelsen beskriva det gångna året ur fyra synvinklar: kompetens och förnyelse, ledning av välbefinnande i arbetet, chefsarbete och ledarskap samt resultat och produktivitet. Meningen är att den substans som rapporteras ska stödja beslutsfattandet i frågor genom vilka man har för avsikt att stärka personalens kompetens och utveckling i syfte att nå de strategiska målen, främja stabilitet inom personalen och tillgång på personal samt stärka arbetets resultat.

En personalberättelse utarbetas en gång om året i takt med bokslutet och är ett komplement till den substans som ingår i bokslutet.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesdirektören: 

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar

  1.  godkänna den bifogade personalberättelsen för år 2023
  2. vidarebefordra den för kännedom till välfärdsområdesfullmäktige och revisionsnämnden.

Beslut

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade

  1.  godkänna den bifogade personalberättelsen för år 2023
  2. vidarebefordra den för kännedom till välfärdsområdesfullmäktige och revisionsnämnden.

Sökande av ändring

Omprövning får inte begäras eller välfärdsområdesbesvär anföras i fråga om beslut som endast gäller beredning eller verkställighet.

Lagrum: § 141 lagen om välfärdsområdet.