Aluehallitus, kokous 8.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 176 Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kustannusten laskuttaminen asiakkaan/potilaan asuinkunnan hyvinvointialueelta.

IUHVADno-2023-1516

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: laskentapäällikkö Annette Povenius, etunimi.sukunimi@itauusimaa.fi

Jos sosiaali- tai terveydenhuollon toimintayksikössä on asiakas/potilas, joka ei ole toimintayksikköä ylläpitävän hyvinvointialueen kunnan asukas, on sen hyvinvointialueen, jonka alueella olevan kunnan asukas asiakas/potilas on, korvattava Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle hoidosta tai palvelusta aiheutuneet kustannukset, jollei kustannusten korvaamisesta muualla toisin säädetä tai ole sovittu.

Korvauksen on perustuttava tuotteistukseen tai tuotehintaan, jolla toimintayksikkö seuraa omaa toimintaansa. Korvauksesta vähennetään hoidosta asiakkaan/potilaan suorittama asiakasmaksu ja muut palvelun tuottajan hoitoon tai palveluun liittyen saamat toimintatuotot.

Koska hyvinvointialueella ei ole omaa laskentaa varten vielä tarpeeksi toteumatietoa, on vuoden 2023 hinnoittelu tehty kuntien vuoden 2022 tietojen perusteella. Kuntien tiedoista on laskettu palveluille keskihinta, johon on laskettu 4,9 prosentin hinnan korotus. Entisten Kårkullan ja Etevan palveluille on valmisteluaikana sovittu hinnankorotuksista hyvinvointialueiden kesken. Entisen Kårkullan palveluiden hinnat on korotettu 4,9 prosenttia ja entisen Etevan palveluiden hinnat on korotettu 3,5 prosenttia.

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja:

Aluehallitus esittää, että aluevaltuusto vahvistaa korvaukset, joilla kustannukset peritään asiakkaan/potilaan asuinkunnan hyvinvointialueelta.

Pykälä tarkastetaan välittömästi.
 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Asia tarkastettiin heti.


Muutoksenhaku

 

Päätökseen, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovelletaan lakia hyvinvointialueesta, lainkohta: § 141.