Aluehallitus, kokous 16.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 77 Digitaalisen sote-keskuksen esittely

IUHVADno-2023-567

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
Hankejohtaja Jaana Forslund, etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

Hankejohtaja Jaana Forslund kertoo Digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen perustamissuunnitelmasta ja aikataulusta. Tämä kehittämistyö on osa Suomen kestävän kasvun hanketta, johon Itä-Uudenmaan hyvinvointialue on saanut rahoitusta 6,9 milj. euroa.

Ministeriö on asettanut hyvinvointialueille sitovan tavoitteen etäasioinnin lisäämiseksi. Vuoden 2025 loppuun mennessä kaikista sote-asioinneista tulee 35 % hoitaa etänä digipalvelukanavia hyödyntäen. Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kunnissa on tehty aktiivista työtä digiasioinnin lisäämiseksi vuodesta 2020 saakka, mutta digipalveluita ei ole saatu juurtumaan osaksi palvelutuotantoa. Asiakkaille tehdyn kyselyn mukaan alueella on kuitenkin suuri tahtotila saada digitaalisia sote-palveluita käyttöön. Alueen ammattilaisille tehdyn kyselyn perusteella myös heistä suuri osa toivoisi joustavia etätyömahdollisuuksia.

Suomen kestävän kasvun hankkeen myötä alueella on mahdollisuus lähteä rakentamaan uutta toimintamallia digiasioinnin lisäämiseksi. Keskitetty Digisotekeskus mahdollistaa digipalveluiden käyttöönoton täysin uudessa laajuudessa. Näin pystymme parantamaan hoidon saatavuutta ja jatkuvuutta, sekä parantamaan niin asiakaskokemusta kuin työtyytyväisyyttä. Digisotekeskus ei tule korvaamaan kivijalkapalveluita, vaan on odotettu lisä palveluvalikoimaan.

 

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja:

Aluehallitus merkitsee esittelyn tiedoksi ja käy lähetekeskustelua Digitaalisen sote-keskuksen perustamisesta sekä evästää jatkovalmistelua.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.