Nämnden för ordnande av tjänster, möte 06-03-2024

Protokollet är granskat

§ 26 Social- och hälsovårdens bokslut för år 2023

IUHVADno-2024-649

Beskrivning

Beredning och tilläggsuppgifter:
Annika Immonen, sosiaali- ja terveysjohtaja
Kirsi Oksanen, vastuualuejohtaja
Carita Schröder, vastuualuejohtaja
Ilona Koskenniemi, vastuualuejohtaja
Minna Sevón, talousjohtaja
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

 

Social- och hälsovårdssektorns verksamhetsberättelse för det första verksamhetsåret som en del av Östra Nylands välfärdsområde har utarbetats som en självständig, separat berättelse, som kommer att bifogas till hela välfärdsområdets verksamhetsberättelse.

I berättelsen har man beskrivit 2023 års verksamhet i form av en förkortad verksamhetsberättelse. Läsaren ges insyn i ansvarsområdenas verksamhet, personal, hur målen har uppfyllts, bokslutet i förhållande till budgeten, och sektorns framtida risker.

Social- och hälsovårdssektorn har sammanställt bokslutsmaterialet för år 2023 i enlighet med anvisningarna från finansieringsledningen. I bokslutet 2023 ingår sektorns verksamhetsberättelse, utfallet för bindande mål och indikatorer.

Social- och hälsovårdssektorns verksamhetsbidrag i bokslutet för år 2023 är -378 miljoner euro. Verksamhetsbidraget överskrider den reviderade budgetens verksamhetsbidrag med -11,7 miljoner euro.

Verksamhetsintäkterna uppgick till 33 miljoner euro. Intäkterna år 2023, motsvarar sektorns budget, som var 31 miljoner euro.

Verksamhetskostnaderna år 2023 var sammanlagt -411 miljoner euro.

 

Beslutsförslag

Social- och hälsovårdsdirektören:

Nämnden för ordnande av tjänster beslutar att anteckna för kännedom social- och hälsovårdssektorns bokslut 2023, som bifogas till hela välfärdsområdets verksamhetsberättelse.

Beslut

Nämnden för ordnande av tjänster beslutade enhälligt att anteckna för kännedom social- och hälsovårdssektorns bokslut 2023, som bifogas till hela välfärdsområdets verksamhetsberättelse.

Möte hantering

Antecknas i protokollet att ledamoten Roy Harkimo anlände till mötet (via teams) kl. 17.44 under behandlingen av paragraf § 26.


Sökande av ändring

Omprövning får inte begäras eller välfärdsområdesbesvär anföras i fråga om beslut som endast gäller beredning eller verkställighet.

Lagrum: § 141 lagen om välfärdsområdet.