Palvelujen järjestäminen -lautakunta, kokous 6.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2023 tilinpäätös

IUHVADno-2024-649

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
Annika Immonen, sosiaali- ja terveysjohtaja
Kirsi Oksanen, vastuualuejohtaja
Carita Schröder, vastuualuejohtaja
Ilona Koskenniemi, vastuualuejohtaja
Minna Sevón, talousjohtaja
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

 

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen ensimmäisen toimintavuoden toimintakertomus sosiaali- ja terveystoimesta on tuotettu omana, erillisenä kertomuksena, joka tullaan liittämään koko hyvinvointialueen toimintakertomuksen osaksi. 

Kertomuksessa on kuvattu sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2023 toimintaa lyhennetyn toimintakertomuksen muodossa. Lukijalle on avattu vastuualueiden toimintaa, henkilöstöä, tavoitteiden toteutumista ja tilinpäätöstä suhteessa talousarvioon, sekä toimialan tulevaisuuden riskejä.

Sosiaali- ja terveystoimi on laatinut tilinpäätöksen 2023 aineistot talousjohdon ohjeiden mukaisesti. Tilinpäätös 2023 sisältää toimialan toimintakertomuksen, sitovien tavoitteiden ja tunnuslukujen toteumat.

Sosiaali- ja terveystoimen toimintakate tilinpäätöksessä 2023 on -378 miljoonaa euroa. Toimintakate ylittää toimialan muutetun talousarvion mukaisen toimintakatteen -11,7 miljoonaa euroa.

Toimintatuottojen määrä oli 33 miljoonaa euroa. Tuottojen määrä vuonna 2023 vastaa toimialan talousarviota, joka oli 31 miljoonaa euroa.

Toimintakuluja kirjattiin vuodelta 2023 yhteensä noin -411 miljoonaa euroa.

Ehdotus

Sociaali- ja terveysjohtaja:

Palvelujen järjestäminen -lautakunta merkitsee tiedoksi toimialan vuoden 2023 tilinpäätöksen, joka liitetään osaksi koko hyvinvointialueen toimintakertomusta. 

Päätös

Palvelujen järjestäminen -lautakunta merkitsi tiedoksi toimialan vuoden 2023 tilinpäätöksen, joka liitetään osaksi koko hyvinvointialueen toimintakertomusta. 

Kokouskäsittely

Merkitään pöytäkirjaan, että jäsen Roy Harkimo saapui kokoukseen (teamsin välityksellä) klo 17.44 pykälän § 26 käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

 

Päätökseen, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovelletaan lakia hyvinvointialueesta, lainkohta: § 141.