Nämnden för ordnande av tjänster, möte 31-01-2024

Protokollet är granskat

§ 11 Social- och hälsovårdens verksamhetsplan 2024

IUHVADno-2024-223

Beskrivning

Beredning och tilläggsuppgifter:
social- och hälsovårdsdirektör Annika Immonen
ansvarsområdesdirektör (tjänster för äldre) Kirsi Oksanen
ansvarsområdesdirektör (familje- och socialtjänster) Ilona Koskenniemi
ansvarsområdesdirektör (hälsovårdstjänster) Carita Schröder
fornamn.efternamn(at)itauusimaa.fi

 

Enligt 27 § i förvaltningsstadgan Nämndernas uppgifter har /Nämnden för ordnande av tjänster till uppgift att lägga fram ett förslag till verksamhets- och ekonomiplan samt investeringsplan för serviceproduktionen inom social- och hälsovården för välfärdsområdesstyrelsen och vidare för välfärdsområdesfullmäktige.

Enligt 32 § i förvaltningsstadgan svarar sektordirektören för planeringen, ekonomin, utvecklingen, samordningen, genomförandet, utvärderingen, riskhanteringen och den interna kontrollen inom sektorn. Social- och hälsovårdssektorns ledningsgrupp har under ledning av social- och hälsovårdsdirektören upprättat en verksamhetsplan för år 2024.

Vägledande för planen är de riksomfattande målsättningarna för välfärdsområdesreformen, budgeten för 2024 och de däri definierade bindande målen, välfärdsområdets strategi och värderingar,  servicestrategin, förändringsprogrammet och lagändringar.

I verksamhetsplanen läggs fokus på sektorns centrala målsättningar och ansvarsområdenas egna målsättningar. Varje ansvarsområde och de verksamhetsenheter som ingår i dessa ska utarbeta sina egna mål i enlighet med riktlinjerna i denna verksamhetsplan.

Beslutsförslag

Social- och hälsovårdsdirektören:

Nämnden för ordnande av tjänster vid Östra Nylands välfärdsområde antecknar den bifogade verksamhetsplanen för år 2024 för kännedom

Beslut

Nämnden för ordnande av tjänster vid Östra Nylands välfärdsområde antecknade den bifogade verksamhetsplanen för år 2024 för kännedom

Möte hantering

Medlem Tove Munkberg avlägsnade sig från mötet under behandlingen av denna paragraf kl. 19.50.


Sökande av ändring

Omprövning får inte begäras eller välfärdsområdesbesvär anföras i fråga om beslut som endast gäller beredning eller verkställighet.

Lagrum: § 141 lagen om välfärdsområdet.