Nämnden för ordnande av tjänster, möte 31-01-2024

Protokollet är granskat

§ 7 Justering av priserna för boendetjänster enligt lagen om tjänster för funktionshindrade 

IUHVADno-2024-214

Beskrivning

Valmistelu ja lisätiedot: 
Ilona Koskenniemi, vastuualuejohtaja, perhe- ja sosiaalipalvelut
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

 

Etevas och Kårkullas bostadstjänster och arbets- /dagsaktiviter, överfördes i början på 2023 till Östra Nylands välfärdsområdes förvaltning. Förslaget till prishöjning för boendetjänster är kopplat till fakturering och priser emellan välfärdsområdena för 2024. 

Etevas enheter finns i Helsingfors, Päijät-Hämes, Kanta-Hämes, Västra Nylands, Centrala Nylands (Keusote) och Östra Nylands välfärdsområden och Kårkullas enheter finns i Helsingfors, Egentlia Finlands, , Västra Nylands, Österbottens och Östra Nylands välfärdsområden. Priserna på tjänsterna och höjningarnahar har gemensamt överenskommits från och med början på 2023 mellan de välfärdsområden som har enheter som överförts till välfärdsområdenas förvaltning enligt lagen om tjänster för funktionshindrade (Eteva och Kårkulla). De priser som nu presenteras är överenskomna mellan dessa välfärdsområden.

Före detta Kårkullas prisförhöjning var 4,9 % för år 2023 fastän välfärdsområdesindexet var 3,5%.

Föreslår att före detta Kårkullas enheters pris jämnas ut så, att välfärdsområdesindexet år 2024  2,53 % minskas med -1,4%. På så vis höjs Kårkullas pris med 1,13%.

Föreslår att före detta Etevas prisförhöjning är välfärdsområdesindexet 2,53% för år 2024.

Bifogat de nya prisen.

Beslutsförslag

Social- och hälsovårdsdirektören:

Nämnden för ordnande av tjänster vid Östra Nylands välfärdsområde föreslår välfärdsområdesstyrelsen att godkänna de föreslagna prisförhöjningarna.

Paragrafen justeras genast.

Beslut

Nämnden för ordnande av tjänster vid Östra Nylands välfärdsområde beslutade enhälligt att föreslå välfärdsområdesstyrelsen att godkänna de föreslagna prisförhöjningarna.

Paragrafen justerades genast.

Inform

välfärdsområdesstyrelsen

Sökande av ändring

Omprövning får inte begäras eller välfärdsområdesbesvär anföras i fråga om beslut som endast gäller beredning eller verkställighet.

Lagrum: § 141 lagen om välfärdsområdet.