Aluehallitus, kokous 11.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 99 Vaikuttamistoimielinten toimintakertomukset 2023

IUHVADno-2024-609

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: 
hallintopäällikkö Lilian Andergård-Stenstrand
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

 

Hyvinvointialuelain (611/2021) 32 §:n mukaan aluehallituksen on asetettava nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi hyvinvointialueen nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä, ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien turvaamiseksi hyvinvointialueen vanhusneuvosto sekä vammaisten henkilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi hyvinvointialueen vammaisneuvosto. Vaikuttamistoimielinten jäsenet valitaan hyvinvointialueen kunnissa toimivien vastaavien vaikuttamistoimielinten jäsenistä siten, että kustakin vaikuttamistoimielimestä valitaan vähintään yksi edustaja. Lisäksi vaikuttamistoimielimiin voidaan valita muita henkilöitä. Aluehallituksen on huolehdittava vaikuttamistoimielinten toimintaedellytyksistä.

Aluehallitus valitsi 16.2.2022 Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen vammaisneuvoston ja vanhusneuvoston sekä 12.1.2023 hyvinvointialueen nuorisovaltuuston toimikaudeksi 2022–2025. Aluehallitus on myös hyväksynyt vaikuttamistoimielinten toimintasäännöt, joiden mukaan vaikuttamistoimielimet laativat vuosittain toimintakertomuksen edellisen vuoden toiminnastaan ja antavat sen tiedoksi aluehallitukselle.

Hyvinvointialueen nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto ovat laatineet toimintakertomuksensa toiminnastaan vuonna 2023, ja lähettäneet toimintakertomukset aluehallitukselle tiedoksi.

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja: 

Aluehallitus merkitsee tiedokseen liitteinä olevat nuorisovaltuuston, vammaisneuvoston ja vanhusneuvoston vuoden 2023 toimintakertomukset.

Päätös

Aluehallitus merkitsi tiedokseen liitteinä olevat nuorisovaltuuston, vammaisneuvoston ja vanhusneuvoston vuoden 2023 toimintakertomukset.


Muutoksenhaku

 

Päätökseen, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovelletaan lakia hyvinvointialueesta, lainkohta: § 141.