Aluehallitus, kokous 29.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 64 Hallintosäännön päivittäminen

IUHVADno-2024-651

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: 
hallintojohtaja Camilla Söderström
camilla.soderstrom1(at)itauusimaa.fi
hallintopäällikkö Lilian Andergård-Stenstrand
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

 

Aluevaltuusto on viimeksi kokouksessaan 4.4.2023 § 35 päivittänyt Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntöä. Hyvinvointialueen ensimmäisen toimintavuoden aikana on sen jälkeen ilmennyt päivitystarpeita, joihin tällä hallintosäännön päivittämisellä pyritään vastaamaan. Hallintosäännön tarkastelussa on myös käytetty hyväksi Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n hallintosääntömallia.

Seuraavat aluevaalit toimitetaan huhtikuussa 2025, jonka jälkeen uusi aluevaltuuston toimikausi alkaa 1.6.2025. Laajempi hallintosäännön ja sen liitteenä olevan palkkiosäännön sekä taloussäännön tarkastelu on tästä syystä tarpeellinen käynnistää syksyn 2024 aikana, jotta muutokset hallintosääntöön astuvat voimaan ennen aluevaaleja ja uuden aluevaltuuston toimikauden alkua. Aluehallitus on (5.5.2022 § 8 ja 3.11.2022 § 129) nimennyt hallintosäännön ja strategian poliittisen ohjausryhmän, joka osallistunee tähän laajempaan hallintosäännön tarkasteluun.

Muutokset, jotka esitetään hallintosääntöön, on merkitty liitteeseen keltaisella korostusvärillä, ja niitä käydään tarkemmin läpi kokouksessa. Voimassa oleva hallintosääntö löytyy oheismateriaalina.

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja:

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy liitteessä esitetyt muutokset Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntöön.

Hallintosäännön muutos tulee voimaan heti, kun aluevaltuusto on tehnyt asiassa hallintosäännön muuttamista koskevan päätöksen ja mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Päätös

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy liitteessä esitetyt muutokset Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntöön.

Hallintosäännön muutos tulee voimaan heti, kun aluevaltuusto on tehnyt asiassa hallintosäännön muuttamista koskevan päätöksen ja mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.


Muutoksenhaku

 

Päätökseen, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovelletaan lakia hyvinvointialueesta, lainkohta: § 141.