Välfärdsområdesstyrelsen, möte 02-05-2024

Protokollet är granskat

§ 114 Beslut om att gå med i gemensam upphandling av teleoperatörstjänster med Hansel Ab

IUHVADno-2024-1754

Beskrivning

Beredning och tilläggsuppgifter: 
upphandlingschef Ville Hanhinen
fornamn.efternamn(at)itauusimaa.fi

 

Föremål för upphandling

Hansel Ab är en sådan inköpscentral som avses i 20 § i lagen om offentlig upphandling och koncession (1397/2016) och som konkurrensutsätter och förhandlar om tjänster åt alla statliga och kommunala myndigheter.

I egenskap av inköpscentral konkurrensutsätter Hansel Ab teleoperatörstjänsterna för tiden 2025–2030. Välfärdsområdet kan genom en separat anslutningsanmälan gå med i denna gemensamma upphandling, ifall man önskar utnyttja en gemensam upphandling för att konkurrensutsätta teleoperatörstjänster. Den eventuella avtalsperioden är 2.1.2025–1.1.2030.

Värdet av de teleoperatörstjänster som välfärdsområdet upphandlar under avtalsperioden uppskattas vara en och en halv miljon (1 500 000) euro.

Anslutningen till den gemensamma upphandlingen ger möjlighet att skaffa mobilabonnemangen, datakommunikationen och mobildata i anslutning till dem, växel-, förmedlings- och informationssystem, kundservicelösningar, telefonförmedlingstjänster, tillgänglighetstjänster samt sakkunnigtjänster och andra tjänster som stöder ramavtalets tjänster för Östra Nylands välfärdsområdes behov. Genom gemensam upphandling kan man också vinna ekonomiska volymfördelar samt spara jämfört med de kostnader som en konkurrensutsättning i egen regi skulle medföra.

Befogenheter

Det bestäms i 22 § i förvaltningsstadgan för Östra Nylands välfärdsområde att välfärdsområdesstyrelsen beslutar om upphandlingar, avtal och förbindelser som överskrider 5 000 000 euro och underskrider 10 000 000 euro samt om upphandlingsrättelser angående de ovannämnda.

Upphandling av teleoperatörstjänster anses som helhet beröra hela välfärdsområdes verksamhet, och därmed anses den höra till välfärdsområdesstyrelsens befogenhet.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesdirektören:

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar att Östra Nylands välfärdsområde ansluter sig till Hansel Ab:s gemensamma upphandling av teleoperatörstjänster 2025–2030.

Paragrafen justeras genast.

Beslut

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade att Östra Nylands välfärdsområde ansluter sig till Hansel Ab:s gemensamma upphandling av teleoperatörstjänster 2025–2030.

Paragrafen justerades genast.