Aluehallitus, kokous 2.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 114 Päätös Hansel Oy:n teleoperaattoripalveluiden yhteishankintaan liittymisestä

IUHVADno-2024-1754

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: 
hankintapäällikkö Ville Hanhinen
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

 

Hankinnan kohde

Hansel Oy on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 20 §:n mukainen yhteishankintayksikkö, joka kilpailuttaa ja neuvottelee palveluja kaikille valtion ja kunnan viranomaisille.

Hansel Oy yhteishankintayksikkönä kilpailuttaa teleoperaattoripalvelut ajalle 2025–2030. Hyvinvointialueen on mahdollista liittyä erillisellä liittymisilmoituksella tähän yhteishankintaan, mikäli teleoperaattoripalvelut halutaan kilpailuttaa kyseisen yhteishankinnan kautta. Mahdollinen sopimuskausi on 02.01.2025-01.01.2030.

Hyvinvointialueen teleoperaattoripalveluiden hankinnan ennakoidun arvon arvioidaan sopimuskaudella olevan miljoona viisisataatuhatta (1 500 000) euroa.

Yhteishankintaan liittyminen antaa mahdollisuuden hankkia matkapuhelinverkon liittymät, niihin liittyvän liikenteen ja mobiilidatan, vaihde-, välitys- ja informaatiojärjestelmät, asiakaspalveluratkaisut, puhelinvälityspalvelut, tavoitettavuuspalvelut sekä puitejärjestelyn palveluita tukevat asiantuntijapalvelut ja muut palvelut Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen tarpeisiin. Yhteishankinnalla voidaan myös saavuttaa taloudellinen volyymietu sekä saavuttaa säästöä omassa kilpailutuksessa aiheutuvissa kustannuksissa.

Toimivalta

Itä-​Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 22 §:n mukaan aluehallitus päättää yli 5 000 000 euron ja enintään 10 000 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista sekä edellä mainittuja koskevista hankintaoikaisuista.

Teleoperaattoripalveluiden hankinnan katsotaan kokonaisuutena arvioiden olevan koko hyvinvointialueen toimintaa koskettava ja näin ollen sen katsotaan kuuluvan aluehallituksen toimivaltaan.

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja: 

Aluehallitus päättää, että Itä-Uudenmaan hyvinvointialue liittyy Hansel Oy:n Teleoperaattoripalvelut 2025–2030 yhteishankintaan.

Pykälä tarkastetaan heti.

Päätös

Aluehallitus päätti, että Itä- Uudenmaan hyvinvointialue liittyy Hansel Oy:n Teleoperaattoripalvelut 2025–2030 yhteishankintaan.

Pykälä tarkastettiin heti.