Välfärdsområdesstyrelsen, möte 11-01-2024

Protokollet är granskat

§ 6 Inrättande av en visstidstjänst som jurist inom förvaltningstjänster

IUHVADno-2024-41

Beskrivning

Beredning och tilläggsuppgifter: förvaltningsdirektör Camilla Söderström, 
e-post: camilla.soderstrom1(at)itauusimaa.fi

 

Enligt personalplanen för år 2024 finns det i Östra Nylands välfärdsområdes enhet för förvaltningstjänster, vid allmänna förvaltningstjänster, en tjänst som ledande jurist och en tjänst som jurist för social- och hälsovårdstjänster. Juristen är tjänstledig till och med 24.4.2024 och tjänsten sköts av en vikarie för viss tid. Den ledande juristen kommer att vara tjänstledig 6.2.2024–31.12.2024. Den vikarie som sköter tjänsten som jurist har visat intresse för att fortsätta vikariatet och skulle från och med 25.4.2024 gå över till att vikariera den ledande juristen med beteckningen jurist. Under tiden 6.2.2024-24.4.2024 skulle vikarien alltså vara välfärdsområdets enda jurist.

Eftersom vikariaten är förknippade med många osäkerhetsfaktorer och den ledande juristens kompetens och arbetserfarenhet inte står till välfärdsområdets förfogande på cirka 11 månader, föreslås det att en visstidstjänst som jurist inrättas för tiden 6.2.2024–31.12.2024. På det sättet säkerställer man att de juridiska tjänsterna har tillräckliga resurser och att tjänsternas kvalitet fortsättningsvis är hög.

Juristen ansvarar allsidigt för välfärdsområdets juridiska experttjänster i anslutning till social- och hälsovården. Åligganden inbegriper därutöver expertuppgifter som anknyter till administrativa processer, dokumentförvaltning och dataskydd. Kännedom om den offentliga förvaltningens processer och substans samt juridiskt stöd till aktörer inom social- och hälsovården spelar en framträdande roll i arbetet. Juristen för viss tid skulle också kunna stödja upphandlingstjänsterna.

Behörighetsvillkor för uppgiften är högre högskoleexamen i juridik (JM/JK). Förtrogenhet med den lagstiftning som styr social- och hälsovården, tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig sektor samt kompetens inom offentliga upphandlingar räknas som merit. Språkkraven är goda muntliga och skriftliga kunskaper i det ena inhemska språket och goda muntliga kunskaper i det andra inhemska språket. Juristens uppgiftsrelaterade lön är 5 453,94 euro.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesdirektören: 

Östra Nylands välfärdsområdesstyrels beslutar att inrätta en visstidstjänst som jurist vid förvaltningstjänster för tiden 6.2.2024–31.12.2024. Behörighetsvillkor är högre högskoleexamen i juridik (JM/JK), språkkraven är goda muntliga och skriftliga kunskaper i det ena inhemska språket och goda muntliga kunskaper i det andra inhemska språket. Den uppgiftsrelaterade lönen är 5 453,94 euro.

Detta ärende justeras genast.

Beslut

Östra Nylands välfärdsområdesstyrelse beslutade att inrätta en visstidstjänst som jurist vid förvaltningstjänster för tiden 6.2.2024–31.12.2024. Behörighetsvillkor är högre högskoleexamen i juridik (JM/JK), språkkraven är goda muntliga och skriftliga kunskaper i det ena inhemska språket och goda muntliga kunskaper i det andra inhemska språket. Den uppgiftsrelaterade lönen är 5 453,94 euro.

Detta ärende justerades genast.