Aluehallitus, kokous 11.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Lakimiehen määräaikaisen viran perustaminen hallintopalveluihin

IUHVADno-2024-41

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: hallintojohtaja Camilla Söderström, 
sähköposti: camilla.soderstrom1(at)itauusimaa.fi

 

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintopalveluiden yleishallintopalveluissa on vuoden 2024 henkilöstösuunnitelman mukaan johtavan lakimiehen ja (sote-)lakimiehen virat. Lakimies on virkavapaalla 24.4.2024 saakka, ja virkaa hoitaa määräaikainen viransijainen. Johtava lakimies tulee olemaan virkavapaalla 6.2.2024–31.12.2024. Lakimiehen virkaa hoitava viransijainen on osoittanut kiinnostuksensa viransijaisuuden jatkamiseen, jolloin hän 25.4.2024 alkaen siirtyisi sijaistamaan johtavaa lakimiestä, lakimiehen nimikkeellä. Ajalla 6.2.2024–24.4.2024 viransijainen olisi siten hyvinvointialueen ainoa lakimies.

Koska virkavapauksissa on paljon epävarmuustekijöitä ja johtavan lakimiehen osaamista ja työkokemusta ei ole hyvinvointialueen käytettävissä noin 11 kuukauden ajan, esitetään, että perustetaan määräaikainen lakimiehen virka ajalle 6.2.2024–31.12.2024. Näin varmistetaan oikeuspalveluiden riittävä resursointi ja laadukkaan palvelun jatkuvuus.

Lakimies vastaa laajasti hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvistä oikeudellisista asiantuntijapalveluista. Lisäksi tehtäviin kuuluu hallinnollisiin prosesseihin, asiakirjahallintoon ja tietosuojaan liittyviä asiantuntijatehtäviä. Tehtävässä korostuvat julkishallinnon prosessien ja sisältöjen tuntemus sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden juridinen tuki. Määräaikainen lakimies voisi toimia myös hankintapalveluiden tukena.

Kelpoisuusehtona tehtävään on ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto (OTM/OTK). Eduksi katsotaan perehtyneisyys sosiaali- ja terveydenhuoltoa ohjaavaan lainsäädäntöön, aiempi kokemus julkisyhteisössä työskentelystä, sekä julkisten hankintojen osaaminen. Kielitaitovaatimuksena on yhden kotimaisen kielen hyvä taito sekä suullisesti että kirjallisesti ja toisen kotimaisen kielen hyvä suullinen taito. Lakimiehen tehtäväkohtainen palkka on 5 453,94 euroa.

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja:

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päättää perustaa yleishallintopalveluihin määräaikaisen lakimiehen viran ajalle 6.2.2024–31.12.2024. Kelpoisuusehtona on ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto (OTM/OTK), kielitaitovaatimuksena yhden kotimaisen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja toisen kotimaisen kielen hyvä suullinen taito, tehtäväkohtaisen palkan ollessa 5 453,94 euroa.

Tämä asia tarkastetaan heti.

Päätös

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti perustaa yleishallintopalveluihin määräaikaisen lakimiehen viran ajalle 6.2.2024–31.12.2024. Kelpoisuusehtona on ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto (OTM/OTK), kielitaitovaatimuksena yhden kotimaisen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja toisen kotimaisen kielen hyvä suullinen taito, tehtäväkohtaisen palkan ollessa 5 453,94 euroa.

Tämä asia tarkastettiin heti.