Palvelujen järjestäminen -lautakunta, kokous 25.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 113 Nuorten mielenterveys- ja päihdeyksikkö – nimen valinta prosessi, Zemppi

IUHVADno-2023-3582

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
projektisuunnittelija Louise Erolin
palveluvastaava Alexandra Blomqvist
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

 

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on aloittanut toimintansa nuorten mielenterveys- ja päihdeyksikkö, joka tarjoaa palvelua keskivaikeista mielenterveys- ja päihde ongelmista kärsiville nuorille.

Yksikön tarkoituksena on tarjota viiveettä palveluja nuorille ja heidän perheilleen. Yksikkö tekee yhteistyötä alueen asiantuntijoiden, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) ja kolmannen sektorin kanssa.

Nuorten mielenterveys- ja päihdeyksikön toimintaa valmisteleva työryhmän päätti ottaa nuoret mukaan valitsemaan uudelle nuorille tarkoitetulle yksikölle nimeä.

Nuorisovaltuustolle esiteltiin kokouksessa 6.5.2023 uuden nuorten mielenterveys- ja päihdeyksikön toimintaa ja samalla pyydettiin nuorisovaltuuston jäseniltä ehdotuksia yksikön nimeksi. 

Nuorisovaltuuston jäsenille annettiin ohjeena, että nimen tulisi olla toimiva ja sujuva sekä suomeksi että ruotsiksi, nimessä tulisi näkyä yksikön toiminnan tarkoituksen auttaa ja tukea nuoria ja perheitä. Nimi ei saa olla alentuva tai loukkaava eikä se saa sekoittua muihin jo olemassa oleviin palveluihin.

Nimiehdotuksia tuli paljon ja annetut kriteerit täyttäneiden nimiehdotusten joukosta nuorten mielenterveys- ja päihdeyksikön toimintaa valmisteleva työryhmä valitsi yksimielisesti nimen Zemppi.

 

Ehdotus

vs. sosiaali- ja terveysjohtaja

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen Palvelujen järjestäminen -lautakunta päättää hyväskyä nuorten mielenterveys- ja päihdeyksikön nimeksi Zemppi.

Päätös

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen Palvelujen järjestäminen -lautakunta päätti yksimielisesti hyväskyä nuorten mielenterveys- ja päihdeyksikön nimeksi Zemppi.


Muutoksenhaku

Hyvinvointialuelaki 139 §.

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • hyvinvointialueen jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika                                                                                  

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukiolon päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Itä-Uudenmaan aluehallitus ja lautakunnat sekä niiden jaoston ja alaisen viranomaisen päätöksestä asianomaiselle toimielimelle.

Oikaisuvaatimus toimitetaan kirjaamoon.

Yhteystiedot, posti- ja käyntiosoite:

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamo

WSOY-talo, Mannerheiminkatu 20 K 3 krs, 06100 Porvoo

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)itauusimaa.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9 - 15.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

 

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Itä-Uudenmaan aluehallituksen kirjaamosta.