Aluehallitus, kokous 14.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 236 HUS-yhtymäkokouksen 4.10.2023 edustajan nimeäminen

IUHVADno-2023-3247

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: hallintojohtaja Camilla Söderström, 
camilla.soderstrom1(at)itauusimaa.fi

HUS-yhtymän yhtymäkokous pidetään 4.10.2023 klo 10.00 sähköisenä kokouksena. Yhtymäkokouksen esityslista on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi HUS-kuntayhtymän verkkosivuilla osoitteessa https://hus-julkaisu.tweb.fi/ ja kutsu yhtymäkokoukseen on toimitettu hyvinvointialueen kirjaamoon 4.9.2023.  

Esityslistalla on seuraavat käsiteltävät asiat:  

§ 21 Kokouksen järjestäytyminen ja ääniluettelon vahvistaminen 

§ 22 HUS-yhtymän peruspääoman määrän ja jaon jäsenten kesken vahvistaminen 

§ 23 Kaksikielisten hyvinvointialueiden yhteistyösopimus 

§ 24 Tero Oinosen eronpyyntö HUSin lähipalvelu- ja integraatiolautakunnan varsinaisen jäsenen tehtävästä 

§ 25 Riikka Slunga-Poutsalon eronpyyntö lähi- ja integraatiolautakunnan jäsenen tehtävästä 

§ 26 Tom Böhlingin eronpyyntö yhtymähallituksen varsinaisen jäsenen tehtävästä 

Hyvinvointialuelain (611/2021) 63 §:n mukaan hyvinvointialueen yhtymäkokousedustaja valitaan jokaiseen kokoukseen erikseen hyvinvointialueen aluehallituksessa tai hyvinvointialueen aluevaltuuston päättämässä muussa toimielimessä. Hyvinvointialuelain 43 §:n mukaan aluehallitukselle kuuluu hyvinvointialuekonsernin omistajaohjauksesta sekä hyvinvointialueen järjestämisvastuulle kuuluvien palvelujen muiden tuottajien ohjauksesta ja valvonnasta päättäminen. Näin ollen aluehallituksella on toimivalta päättää yhtymäkokousedustajan ja henkilökohtaisen varaedustajan nimeämisestä sekä toimiohjeen antamisesta edustajalle.  

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja: 

Aluehallitus päättää  

  1. merkitä tiedoksi HUS-yhtymän yhtymäkokouskutsun 4.10.2023 kokoukseen,  

  1. nimetä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen yhtymäkokousedustajaksi 4.10.2023 pidettävään yhtymäkokoukseen hyvinvointialuejohtaja Max Lönnqvistin ja hänelle henkilökohtaiseksi varaedustajaksi sosiaali- ja terveysjohtaja Annika Immosen, sekä 

  1. antaa yhtymäkokousedustajalle toimiohjeeksi yhtymäkokouksen esityslistan asioiden §§ 21-24 sekä § 26 osalta kannattaa pohjaehdotusta, ja § 25 osalta ehdottaa lähipalvelu- ja integraatiolautakuntaan jäseneksi Jenni Lastuvuorta. 

Päätös

Aluehallitus päätti

1. merkitä tiedoksi HUS-yhtymän yhtymäkokouskutsun 4.10.2023 kokoukseen,

2. nimetä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen yhtymäkokousedustajaksi 4.10.2023 pidettävään yhtymäkokoukseen hyvinvointialuejohtaja Max Lönnqvistin ja hänelle henkilökohtaiseksi varaedustajaksi sosiaali- ja terveysjohtaja Annika Immosen, sekä

3. antaa yhtymäkokousedustajalle toimiohjeeksi yhtymäkokouksen esityslistan asioiden §§ 21-24 sekä § 26 osalta kannattaa pohjaehdotusta, ja § 25 osalta ehdottaa lähipalvelu- ja integraatiolautakuntaan jäseneksi Jenni Lastuvuorta.

Kokouskäsittely

Pöytäkirjaan merkittiin, että valtuuston 1. varapuheenjohtaja Elin Blomqvist-Valtonen sekä varajäsen Tove Munkberg poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi (yhteisöjäävi, palvelussuhdejäävi).