Aluehallitus, kokous 30.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 105 Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:n osakassopimuksen hyväksyminen ja yhtiökokousedustajan nimeäminen 14.4.2023 pidettävään yhtiökokoukseen (Asia poistettu esityslistalta)

IUHVADno-2023-702

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: hallintolakimies Tomas Määttä, tomas.maatta@itauusimaa.fi 

Hyvinvointialueuudistuksen johdosta toimintansa 31.12.2022 lopettanut Eteva kuntayhtymä omisti Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:n, jonka omistajiksi ovat 1.1.2023 alkaen tulleet kuusi hyvinvointialuetta: Keski-Uusimaa, Länsi-Uusimaa, Vantaa-Kerava, Kanta-Häme ja Päijät-Häme sekä Itä-Uusimaa. Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen omistusosuus yhtiöstä on 10,13 %.   

Yhtiön omistaa, hallinnoi ja vuokraa vammaisten asumiseen ja palvelutoimintaan tarkoitettuja kiinteistöjä ja osakehuoneistoja. Yhtiö voi myös tuottaa muita vammaisille tarkoitettuja palveluja mukaan luettuna kiinteistöpalvelut.  

Yhtiön omistajien edustajat ovat neuvotelleet osakassopimuksesta ja uudesta yhtiöjärjestyksestä. Neuvotteluiden tuloksena on saatu aikaan oheinen osakassopimusluonnos (Liite 1) sekä luonnos uudeksi yhtiöjärjestykseksi (Liite 2), jonka hyväksymisestä päättää yhtiökokous 14.4.2023. Osakassopimuksen hyväksymisestä päättää Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 19 §:n 15 kohdan mukaan aluehallitus, joka myös hallintosäännön 19 §:n 19 kohdan mukaan nimeää yhtiökokousedustajat ja antaa heille omistajaohjauksen edellyttämät toimintaohjeet. 

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja:

Aluehallitus päättää  

  1. hyväksyä liitteen 1 mukaisen osakassopimuksen ja valtuuttaa hyvinvointialuejohtajan allekirjoittamaan osakassopimuksen sekä tekemään siihen mahdollisia teknisluonteisia korjauksia, 
  2. nimetä yhtiökokousedustajan 14.4.2023 klo 10.00 pidettävään yhtiökokoukseen ja  
  3. antaa yhtiökokousedustajalle toimintaohjeet yhtiökokouksessa esityslistan mukaisesti käsiteltävien asioiden osalta. 

Päätös

Esittelijä poisti asian esityslistalta.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

 

Päätökseen, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovelletaan lakia hyvinvointialueesta, lainkohta: § 141.