Palvelujen järjestäminen -lautakunta, kokous 19.2.2025

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Peseytymispalveluiden myöntämisperusteet

IUHVADno-2024-4876

Perustelut

Oheismateriaali:
Neuvostojen ja nuorisovaltuuston lausunnot.

 

Valmistelu ja lisätedot:
koordinaattori Anu Mennander
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

 

Peseytymispalvelu on sosiaalihuoltolain (1301/2014) 14 §:n mukainen tukipalvelu. Palvelun tarkoituksena on tukea kotona selviytymistä. Peseytymispalvelun tavoitteena on tukea henkilön itsenäistä asumista omassa kodissa mahdollistamalla peseytyminen kodin ulkopuolella kerran viikossa. Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, joilla on pysyvä tai pitkäaikainen avuntarve.

Peseytymispalvelu on tarkoitettu henkilöille, joiden asuinympäristössä ei ole asianmukaisia peseytymistiloja ja/tai peseytymistiloihin ei ole turvallista käyntimahdollisuutta. Henkilön lähipiiri ei kykene avustamaan asianmukaisten peseytymistilojen järjestelemisessä ja henkilö ei toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi kykene käyttämään yleisiä peseytymistiloja, esimerkiksi uimahallia. Palvelua järjestetään hyvinvointialueen määrittelemissä tiloissa, kuten ympärivuorokautisen palveluasumisen tiloissa. Peseytymispalvelulle ei ole aiemmin määritelty myöntämisperusteita Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Myöntämisperusteet on laadittu viranhaltijoiden yhteistyönä ja niistä on pyydetty lausunnot vanhus- ja vammaisneuvostolta sekä nuorisovaltuustolta. Lausuntojen perusteella asiakirjaan ei ollut tarvetta tehdä muutoksia.

Ehdotus

Sosiaali- ja terveysjohtaja:

Palveluiden järjestäminen -lautakunta päättää hyväksyä peseytymispalvelun myöntämisperusteet 1.3.2025 alkaen.

Pykälä tarkastetaan heti.

Päätös

Palveluiden järjestäminen -lautakunta päätti yksimielisesti hyväksyä peseytymispalvelun myöntämisperusteet 1.3.2025 alkaen.

Pykälä tarkastettiin heti.

Kokouskäsittely

Merkitään pöytäkirjaan, että hallituksen edustaja Arto Kujala saapui kokoukseen pykälän § 18 käsittelyn aikana klo 16.46.


Muutoksenhaku

Hyvinvointialuelaki 139 §.

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • hyvinvointialueen jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika                                                                                  

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukiolon päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Itä-Uudenmaan aluehallitus ja lautakunnat sekä niiden jaoston ja alaisen viranomaisen päätöksestä asianomaiselle toimielimelle.

Oikaisuvaatimus toimitetaan kirjaamoon.

Yhteystiedot, posti- ja käyntiosoite:

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamo

WSOY-talo, Mannerheiminkatu 20 K 3 krs, 06100 Porvoo

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)itauusimaa.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9 - 15.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

 

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Itä-Uudenmaan aluehallituksen kirjaamosta.