Aluehallitus, kokous 2.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 64 Sosiaalihuollon palkkiot Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

IUHVADno-2023-462

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
vastuualuejohtaja, perhe- ja sosiaalipalvelut Ilona Koskenniemi
vastuualuejohtaja, ikääntyneiden palvelut Kirsi Oksanen
johtava lakimies Salla Paavilainen
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto hyväksyi ensimmäisen version vuoden 2023 palkkioista päätöksellään §8/13.12.2022.  Palkkioista hyvinvointialueella päättää aluehallitus, jonka päätettäväksi on valmisteltu päivitetty ja täydennetty versio vuoden 2023 palkkioista.

Palkkioiden maksamisen perusteena on asiakkaalle myönnetty palvelu ja palkkionsaajan kanssa tehtävä sopimus. Perhehoidon palkkioiden vähimmäismäärät perustuvat perhehoidosta annettuun lakiin ja omaishoidon palkkioiden vähimmäismäärät omaishoidon tuesta annettuun lakiin. Näiden lakien nojalla päätettyjä palkkioita tarkistetaan kalenterivuosittain työntekijän eläkelain (395/2006) 96 §:ssä tarkoitetulla palkkakertoimella. Korotukset on huomioitu vuoden 2023 palkkioita määritettäessä.

Tukihenkilöille, tukiperheille, kokemusasiantuntijoille ja lastensuojelun edunvalvojille maksettavat palkkiot samoin kuin perheoikeudellisten palveluiden palkkiot ovat hyvinvointialueen päätettävissä olevia palkkioita. Näihin palkkioihin on tehty maltillisia tarkastuksia.

 

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja:

Itä-Uudenman hvnvointialuehallitus päättää vahvistaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palkkiot 1.1.2023 lukien liitteenä olevan taulukon mukaisesti.

Päätös

Itä-Uudenmaan hyvinvointialuehallitus päätti yksimielisesti palautaa asia valmisteluun.

Kokouskäsittely

Pöytäkirjaan merkittiin, että tämä asia käsiteltiin § 60 jälkeen. Lisäksi pöytäkirjaan merkittiin, että varajäsen Matti Jäppilä saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana, klo 18.27, ja valtuuston puheenjohtaja Heikki Vestman saapui klo 18.32.

Jäsen Arto Kujala ehdotti 2. varapuheenjohtaja Tapani Eskolan kannattamana asian palauttamista valmisteluun. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

 

Päätökseen, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovelletaan lakia hyvinvointialueesta, lainkohta: § 141.