Aluehallitus, kokous 26.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 28 Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen vammaisneuvoston toimintasääntö

IUHVADno-2023-158

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
hallintojohtaja Camilla Söderström, camilla.soderstrom1(at)itauusimaa.fi

 

Aluehallitus asettaa vammaisneuvoston valtuustokausittain. Hyvinvointialuelain 32 §:ssä on säädetty vaikuttamistoimielinten jäsenten valitsemisesta. Edellä mainitun säännöksen mukaan jäsenet valitaan hyvinvointialueen kunnissa toimivien vastaavien vaikuttamistoimielinten jäsenistä siten, että kustakin vaikuttamistoimielimestä valitaan vähintään yksi edustaja. Lisäksi vaikuttamistoimielimiin voidaan valita muita henkilöitä. 

Alueellisen vammaisneuvoston edustajat aluehallitus nimesi kokouksessaan 16.06.2022, kuntien ehdotuksen mukaisesti. 

Toimintasääntö on luonteeltaan yleisluontoinen ja alueellinen vammaisneuvosto voi järjestäytymiskokouksessaan nostaa siihen omia näkemyksiä. Toimintasääntöä tarkastetaan tarvittaessa.

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja:

Aluehallitus päättää hyväksyä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen vammaisneuvoston toimintasäännön liitteen mukaisesti. Toimintasääntö astuu voimaan 27.1.2023.

Lisäksi aluehallitus toteaa, että vammaisneuvosto käsittelee toimikauden aikana tapahtuvat henkilömuutokset niissä tapauksissa, mikäli vammaisneuvoston jäsen on luopunut tehtävästään tai ei täytä enää vaalikelpoisuutta ja kunnan vastaava vaikuttamis- tai muu toimielin on valinnut uuden edustajan jäsenen tilalle vammaisneuvoston loppukaudeksi.

Pykälä tarkastetaan heti.

Päätös

Itä-Uudenmaan aluehallitus päätti yksimielisesti hyväksyä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen vammaisneuvoston toimintasäännön liitteen mukaisesti. Toimintasääntö astuu voimaan 27.1.2023.

Lisäksi aluehallitus toteaa, että vammaisneuvosto käsittelee toimikauden aikana tapahtuvat henkilömuutokset niissä tapauksissa, mikäli vammaisneuvoston jäsen on luopunut tehtävästään tai ei täytä enää vaalikelpoisuutta ja kunnan vastaava vaikuttamis- tai muu toimielin on valinnut uuden edustajan jäsenen tilalle vammaisneuvoston loppukaudeksi.

Pykälä tarkastettiin heti.


Muutoksenhaku

Hyvinvointialuelaki 139 §.

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • hyvinvointialueen jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika                                                                                  

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukiolon päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Itä-Uudenmaan aluehallitus ja lautakunnat sekä niiden jaoston ja alaisen viranomaisen päätöksestä asianomaiselle toimielimelle.

Oikaisuvaatimus toimitetaan kirjaamoon.

Yhteystiedot, posti- ja käyntiosoite:

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamo

WSOY-talo, Mannerheiminkatu 20 K 3 krs, 06100 Porvoo

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)itauusimaa.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9 - 15.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

 

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Itä-Uudenmaan aluehallituksen kirjaamosta.