Aluehallitus, kokous 12.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Hallintosäännön tarkistaminen

IUHVADno-2023-11

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: hallintojohtaja Camilla Söderström, camilla.soderstrom1@itauusimaa.fi

Aluevaltuusto on viimeksi kokouksessaan 13.9.2022 § 5 päivittänyt Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntöä ja kokouksessaan 13.12.2022 § 12 päivittänyt hallintosääntöä sekä § 13 päivittänyt palkkiosääntöä. Hyvinvointialueen toiminnan käynnistyttyä on käynyt ilmi, että operatiivisen toiminnan turvaamiseksi on tärkeää siirtää päätösvaltaa ylimmältä johdolta myös muille viranhaltijatasoille.

Hallintosääntöön ehdotetaan lisättävän kohtaan 31 § Hyvinvointialuejohtajan tehtävät ja toimivalta, kolmanteen kappaleeseen ”Hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää” uusi kohta: ”11. viranhaltijoiden päätösvallasta Toimivallan siirrot -dokumentissa, ellei sitä ole hallintosäännössä määrätty.” Näin ollen hyvinvointialuejohtaja voi viranhaltijapäätöksellä ja erillisellä asiakirjalla siirtää toimivaltaa edelleen organisaatiossa.

Liite: Muutokset hallintosääntöön 01-2023

 

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja:

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy liitteessä esitetyt hallintosäännön muutokset, ja että hallintosäännön muutos tulee voimaan heti, kun valtuusto on tehnyt asiassa hallintosäännön muuttamista koskevan päätöksen ja mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Päätös

Aluehallitus päätti yksimielisesti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy liitteessä esitetyt hallintosäännön muutokset, ja että hallintosäännön muutos tulee voimaan heti, kun valtuusto on tehnyt asiassa hallintosäännön muuttamista koskevan päätöksen ja mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.