Aluehallitus, kokous 17.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 204 Laatupäällikön toimen muuttaminen viraksi

IUHVADno-2023-3020

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: Katja Blomberg, kehittämisjohtaja, katja.blomberg(at)itauusimaa.fi 

Hyvinvointialueen hallintosäännön 48 §:n mukaan aluevaltuusto päättää hyvinvointialuejohtajan ja toimialajohtajien viran lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta ja aluehallitus päättää muiden virkojen perustamisesta, lakkauttamisesta ja virkanimikkeen muuttamisesta.    

Tehtävät, joissa käytetään osaksikin julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa. Julkisen vallan käyttämisellä tarkoitetaan lakisääteistä toimivaltaa antaa velvoittava määräys tai päättää toisen edusta, oikeudesta tai velvollisuudesta. Myös tehtävissä, joihin kuuluu päätöksentekoon liittyvää esittelyä tai vastuullista valmistelua, edellytetään virkasuhdetta. 

Kehittämispalveluiden laatupäällikön työnkuvaan kuuluu hyvinvointialueen omavalvonnasta ja laadun kehittämisestä ja hallinnasta vastaaminen. Laatupäällikkö antaa lausuntoja palveluntuottajille ja aluehallintovirastolle. Kehittämisjohtajaa sijaistaa digijohtaja viranhaltijapäätöstä vaativan päätöksenteon osalta, mutta kehittäminen ja yhteistyö- lautakunnan esittelijän roolissa kehittämisjohtajalla ei ole sopivaa, virassa olevaa sijaista. Laatupäällikön tehtävän muuttaminen viraksi mahdollistaisi laatupäällikön toimimisen kehittäminen ja yhteistyö- lautakunnan esittäjänä tarvittaessa. 

Laatupäällikön toimi on jäänyt ilman hoitajaa 6.8.2023. Ennen uuden rekrytoinnin käynnistämistä tehtävä on tarkoituksenmukaista muuttaa viraksi. Muutoksella ei ole kustannusvaikutuksia.   

Viran perustamisen yhteydessä tulee määrittää viran kelpoisuusvaatimukset. Esityksenä on, että laatupäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus laadunhallinnasta sekä kehittämistehtävistä. Kielitaitovaatimuksena on molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen taito ja toisen kotimaisen kielen hyvä kirjallinen taito. 

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja:

Aluehallitus päättää   

  1. lakkauttaa laatupäällikön toimen ja 
  2. perustaa laatupäällikön viran,  
  3. että laatupäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus laadunhallinnasta sekä kehittämistehtävistä ja kielitaitovaatimuksena on molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen taito ja toisen kotimaisen kielen hyvä kirjallinen taito ja  
  4. että pykälä tarkistetaan heti ja muutos astuu voimaan heti. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Pykälä tarkistettiin heti.