Aluehallitus, kokous 11.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 156 Ilmoitus valtuustoryhmän muodostamisesta

IUHVADno-2023-1075

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: hallintolakimies Tomas Määttä, etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

Hyvinvointialuelain 27 §:n ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 100 §:n mukaan valtuutetut voivat muodostaa valtuustoryhmiä aluevaltuustotyöskentelyä varten. Valtuustoryhmän muodostamisesta, nimestä ja puheenjohtajasta on annettava aluevaltuuston puheenjohtajalle kirjallinen ilmoitus. Kaikkien ryhmään liittyvien valtuutettujen on allekirjoitettava ilmoitus. 

Hallintosäännön 101 §:n mukaan valtuutetun on ilmoitettava kirjallisesti aluevaltuuston puheenjohtajalle valtuustoryhmään liittymisestä ja siitä eroamisesta. Aluevaltuutetut Anette Karlsson, Marianne Korpi ja Markus Pietikäinen ovat 12.4.2023 kirjallisesti ilmoittaneet aluevaltuuston puheenjohtajalle eroavansa SDP:n aluevaltuustoryhmästä.  

Hallintosäännön 100 §:n mukaisesti aluevaltuusto hyväksyy valtuustoryhmien nimet. Nimi ei saa olla sopimaton eikä valtuustoryhmästä eronneiden valtuutettujen uudelle valtuustoryhmälleen antama nimi saa aiheuttaa sekaantumisvaaraa. 

Aluevaltuuston puheenjohtajalle on 2.5.2023 annettu ilmoitus Itä-Uudenmaan hyvinvoinnin puolesta -nimisen valtuustoryhmän perustamisesta. Valtuustoryhmän puheenjohtajana toimii Marianne Korpi ja varapuheenjohtajana Markus Pietikäinen. 

Vaalituloksen mukaan määräytyviin varavaltuutettuihin aluevaltuustoryhmästä eroamisella ja uuden ryhmän perustamisella ei ole vaikutusta. Jatkossakin varavaltuutettu kutsutaan aluevaalien tuloksen perusteella siitä ryhmästä, jonka listalta aluevaltuustoryhmästä eronnut valtuutettu on aluevaaleissa aluevaltuustoon valittu. 

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja:

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että se 

  1. merkitsee tiedoksi aluevaltuuston puheenjohtajalle saapuneen ilmoituksen valtuustoryhmän muodostamisesta ja puheenjohtajista sekä 
  2. hyväksyy valtuustoryhmän nimen seuraavasti: 

Itä-Uudenmaan hyvinvoinnin puolesta aluevaltuustoryhmä 
Puheenjohtaja: Marianne Korpi 
Varapuheenjohtaja: Markus Pietikäinen 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

 

Päätökseen, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovelletaan lakia hyvinvointialueesta, lainkohta: § 141.