Palvelujen järjestäminen -lautakunta, kokous 5.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Lapinjärven väestön suun terveydenhuollon toiminta loppuvuonna 2024

IUHVADno-2024-2187

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
Sanna Räsänen, t​​​​​ulosyksikköpäällikkö (suun terveys)
Carita Schröder, vastuualuejohtaja (terveyspalvelut)
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

 

Taustaa

Lapinjärven hammashoitolan tilat ovat heikkokuntoiset, erityisesti välinehuollon tila vaatisi mittavan remontin ollakseen nykyisten vaatimusten mukainen. Toimitilaan on vaikea saada rekrytoitua henkilökuntaa. Elokuusta 2023 on toiminta ollut vuokrahammaslääkärien ja -suuhygienistin varassa. Hoitolaa on pidetty auki kolmena päivänä viikossa, kahtena päivänä hammaslääkärin vastaanottona ja yhtenä päivänä suuhygienistin vastaanottona. Vuokrahenkilökunta vaihtunut useasti.

Nykytilanne

Jos toimintaa jatketaan Lapinjärvellä, se edellyttää edelleen vuokratyövoiman käyttöä. Odotettavissa on jatkuva henkilökunnan vaihtuminen, kuten tämä vuosi on osoittanut. Uusien työntekijöiden perehdyttäminen jatkuvasti on myös vaativaa. Vähäinen perehdytys ja yksin työskentely johtavat helposti erilaisiin virheisiin.

Hoitotakuun muuttuessa kuuteen kuukauteen olisi järkevää siirtää Lapinjärven toiminta Loviisan hammashoitolaan. Lapinjärven kahden koulun 3– ja 5-luokkalaiset on suunniteltu tarkastettavan alueellisen asiantuntijasuuhygienistin ja terveyden edistämisen hammashoitajan voimin pop-up toimintana kouluilla.

Ehdotus

Sosiaali- ja terveysjohtaja:

Palvelujen järjestämisen -lautakunta päättää siirtää Lapinjärven väestön suun terveydenhuollon Loviisan toimipisteeseen ajalle 06.06. - 31.12.2024.

Pykälä tarkistetaan heti.

Päätös

Palvelujen järjestäminen -lautakunta päätti yksimielisesti, että Lapinjärven väestön suun terveydehuoltoa ei siirretä Loviisan toimipisteeseen ajalla 06.06. – 31.12.2024.

Pykälä tarkastettiin heti.

Kokouskäsittely

Lautakunnan jäsen Meri Lohenoja teki jäsen Anna-Mari Elorannan kannattamana seuraavan muutosehdotuksen:

Lapinjärven suun terveydenhuoltoa ei siirretä Loviisaan ajalle 06.06. - 31.12.2024. Päätös Lapinjärven suun terveydenhuoltoa mahdollisesta siirtämistä Loviisaan tehdään palveluverkkoselvityksen jälkeen.