Nämnden för beredskap och säkerhet, möte 22-08-2023

Protokollet är granskat

§ 25 Beslutet om servicenivån 2023/ÖN räddningsverket

IUHVADno-2023-1475

Tidigare behandling

Beredare

Marjut Helske, hallintopäällikkö /förvaltningschef, marjut.helske@itauusimaa.fi

Beskrivning

Räddningsverket i Östra Nyland har blivit nästan färdigt med beredningen av beslutet om servicenivån. Detta tillställs regionförvaltningsverket senast 30.6.2023 för remiss. Beslutet om servicenivån tillfälls välfärdsområdets övriga nämnder för remiss: Nationalspråksnämnden / Nämnden för utveckling och samarbete / Nämnden för ordnande av tjänster. 

Påverkansorganen omeds inte ytttra sig. 

Självt behandlar nämnden för beredskap och säkerhet beslutet om serviceinvån vid sitt sammanträde i augusti. 

Efter sammanträdet i september överlämnas beslutet om servicenivån till Östra Nylands välfärdsområdesfullmäktige för behandling. 

Beslutsförslag

Föredragande

Peter Johansson, pelastusjohtaja /räddningsdirektör, peter.johansson@itauusimaa.fi

Nämnden för beredskap och säkerhet beslutar att den begär att de övriga nämnderna vid välfärdsområdet avger utlåtanden angående beslutet om servicenivån för Räddningsverket i Östra Nyland senast 7.9.2023. 

Beslut

Varautuminen ja turvallisuus -lautakunta päätti, että Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksestä pyydetään lausuntoa hyvinvointialueen muilta lautakunnilta niin, että se on pelastuslaitoksen käytössä viimeistään 7.9.2023.

Beredare

  • Marjut Helske, hallintopäällikkö /förvaltningschef, marjut.helske@itauusimaa.fi

Beskrivning

Utlåtanden har begärts gällande beslutet om servicenivån för Räddningsverket i Östra Nyland i enlighet med förra mötet. Utlåtanden begärdes från Nationalspråksnämnden, Nämnden för utveckling och samarbete och Nämnden för ordnande av tjänster. Utlåtanden ska lämnas in senast 7.9.2023.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har lämnat in sitt utlåtande med begäran om komplettering 25.7.2023. På grundval av dessa har man kompletterat och ändrat beslutet gällande servicenivån för Räddningsverket.

Det kompletterande förslaget på servicenivån har lämnats in till nämnden som bilaga till föredragningslistan. Det slutliga beslutet, som lämnas in till välfärdsområdesstyrelsen och vidare till välfärdsområdesfullmäktige, fattas på nästa möte 12.9.2023.

Eftersom det tillhörande materialet är brett, går vi det igenom under detta möte.

Beslutsförslag

Föredragande

  • Peter Johansson, pelastusjohtaja /räddningsdirektör, peter.johansson@itauusimaa.fi

Nämnden för beredskap och säkerhet diskuterar ärendet, och antecknar för kännedom beslutet om servicenivån för Räddningsverket.

Beslut

Nämnden för beredskap och säkerhet för Östra Nylands välfärdsområde diskuterade ärendet, och antecknade för kännedom beslutet om servicenivån för Räddningsverket.


Sökande av ändring

Omprövning får inte begäras eller kommunalbesvär anföras i fråga om beslut som endast gäller beredning eller verkställighet.

Lagrum: § 141 lagen om välfärdsområdet.