Revisionsnämnden, möte 25-05-2023

Protokollet är granskat

§ 23 Utvärderingsberättelse för år 2022

IUHVADno-2023-1261

Beskrivning

Enligt lagen om välfärdsområden ska revisionsnämnden bedöma huruvida de mål för verksamheten och ekonomin som välfärdsområdesfullmäktige satt upp har nåtts i välfärdsområdet och välfärdsområdeskoncernen och huruvida verksamheten är ordnad på ett resultatrikt och ändamålsenligt sätt.

Revisionsnämnden lämnar för varje år till välfärdsområdesfullmäktige en utvärderingsberättelse som innehåller resultaten av utvärderingen. Välfärdsområdesfullmäktige behandlar utvärderingsberättelsen i samband med bokslutet.

Välfärdsområdesstyrelsen lämnar välfärdsområdesfullmäktige ett utlåtande om de åtgärder som utvärderingsberättelsen ger anledning till.

Beslutsförslag

Ordförande:

Revisionsnämnden godkänner utvärderingsberättelsen för år 2022 och sänder den till välfärdsområdesfullmäktige för kännedom.

Ärendet justeras på mötet.

Beslut

Enligt lagen om välfärdsområden 125 § ska revisionsnämnden uppgöra en utvärderingsplan och lämna för varje år välfärdsområdesfullmäktige en utvärderingsberättelse som innehåller resultaten av utvärderingen.  

Konstaterades, att utkastet till utvärderingsplanen inte innehåller tillräcklig utvärdering i enhet med lagen om välfärdsområden 125 §. Konstaterades, att revisionsnämnden måste fortsätta utvärderingen i enhet med lagen om välfärdsområden 125 § för räkenskapsperioden 2022. 

Revisionsnämnden för Östra Nylands välfärdsområde beslöt remittera ärendet för ny beredning. Revisionsnämnden beslöt dessutom kalla välfärdsområdets förvaltningsdirektör till följande revisionsnämndens möte. 


Sökande av ändring

Omprövning får inte begäras eller välfärdsområdesbesvär anföras i fråga om beslut som endast gäller beredning eller verkställighet.

Lagrum: § 141 lagen om välfärdsområdet.