Revisionsnämnden, möte 01-06-2023

Protokollet är granskat

§ 30 Revisionsberättelse för år 2022

IUHVADno-2023-1262

Tidigare behandling

Beskrivning

Enligt lagen om välfärdsområden § 130 ska revisorerna för varje räkenskapsperiod avge en berättelse till välfärdsområdesfullmäktige med en redogörelse för resultaten av revisionen. Berättelsen ska också innehålla ett uttalande om huruvida bokslutet kan godkännas och ansvarsfrihet beviljas ledamöterna i det granskade organet och de redovisningsskyldiga inom organets uppgiftsområde.

Enligt lagen om välfärdsområden § 125 ska revisionsnämnden bereda de ärenden som gäller granskning av förvaltningen och ekonomin och som välfärdsområdesfullmäktige ska fatta beslut om. Revisionsnämnden ska bedöma huruvida de mål för verksamheten och ekonomin som välfärdsområdesfullmäktige satt upp har nåtts i välfärdsområdet och välfärdsområdeskoncernen och huruvida verksamheten är ordnad på ett resultatrikt och ändamålsenligt sätt.

Välfärdsområdesstyrelsen har 30.3.2023 § 99 godkänt och undertecknat bokslutet för år 2022. Revisionssammanslutningen KPMG Julkistarkastus Oy har gett en revisionsberättelse för räkenskapsperioden 2022. CGR, OFGR huvudansvarig revisor Mikko Luoma presenterar revisionsberättelsen på mötet.

Beslutsförslag

Revisionsnämnden antecknar revisionsberättelsen för räkenskapsperioden 2022 för kännedom. Revisionsnämnden sänder revisionsberättelsen till välfärdsområdesfullmäktige för kännedom och gör ett förslag om godkännande av bokslutet och beviljande av ansvarsfrihet.

Ärendet justeras på mötet.

Beslut

Revisionsnämnden för Östra Nylands välfärdsområde antecknade för kännedom revisor Mikko Luomas presentation gällande observationer om revisionen för räkenskapsperioden 2022.  

Konstaterades, att revisionen och revisionsrapporten har färdigställts på mötesdagen. Revisionsnämnden har inte haft till sitt förfogande revisionsrapporten eller utkastet till revisionsberättelsen innan mötet. Konstaterades, att revisionsnämnden inte haft möjlighet att bekanta sig med revisionsrapporten på förhand.

Revisionsnämnden uppmanar tjänsteinnehavare att skicka revisionsrapporten, revisionsberättelsen samt bokslutet till revisionsnämnden.

Revisionsnämnden för Östra Nylands välfärdsområde beslöt kalla välfärdsområdets ekonomiedirektör till revisionsnämndens följande möte för att presentera bokslutet för år 2022 räkenskapsperiod.

Konstaterades, att enligt lagen om välfärdsområde 125 § ska revisionsnämnden bereda de ärenden som gäller granskning av förvaltningen och ekonomin och som välfärdsområdesfullmäktige ska fatta beslut om. Revisionsnämnden för Östra Nylands välfärdsområde beslöt remittera ärendet till ny beredning.

Beskrivning

Revisionsnämnden för Östra Nylands välfärdsområde beslutade 25.5.2023 att remittera ärendet till ny beredning. Redovisningschef Annette Povenius är närvarande på mötet, för diskussion om ekonomin år 2022.

Beslutsförslag

Redogörelse, ordförande: 

Revisionsnämnden för Östra Nylands välfärdsområde antecknar revisionsberättelsen för räkenskapsperioden 2022 för kännedom. Revisionsnämnden sänder revisionsberättelsen till välfärdsområdesfullmäktige för kännedom och gör ett förslag om godkännande av bokslutet och beviljande av ansvarsfrihet.

Beslut

Revisionsnämnden för Östra Nylands välfärdsområde antecknade revisionsberättelsen för räkenskapsperioden 2022 samt revisorns rapport för kännedom. Revisionsnämnden beslöt bordlägga ärendet. 


Sökande av ändring

Omprövning får inte begäras eller välfärdsområdesbesvär anföras i fråga om beslut som endast gäller beredning eller verkställighet.

Lagrum: § 141 lagen om välfärdsområdet.