§ 55 Paloinsinöörin nimittäminen virkaan

Lataa 

IUHVADno-2023-3433

Päätöspäivämäärä

24.10.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 53 §

Kuvaus

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli avoinna paloinsinöörin virka ajalla 18.9.-6.10.2023. Hakemuksia määräaikaan mennessä saapui kahdeksan (8) kpl, joista kaikki olivat virkaan muodollisesti päteviä.

Paloinsinöörin viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto, yhden kotimaisen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito, ja toisen kotimaisen kielen tyydyttävä taito, sekä voimassa oleva B-luokan ajokortti. Ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus pelastusalan onnettomuuksien ehkäisyn tehtävistä katsotaan hakijalle eduksi.

Hakijalta odotetaan näkemystä onnettomuuksien ehkäisyn palvelutuotannon eri osa-alueiden kehittämiseen ja esihenkilötyöskentelyyn. Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää, että on kyky nähdä ja hahmottaa kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita, sekä tuottaa selkeitä asiakirjoja. Hakijalta odotetaan yhteistyökykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Lisäksi arvostetaan hyvää asiakaspalvelutaitoa, kehitysmyönteisyyttä, sekä vastuullista ja aktiivista työotetta. Odotamme hakijoilta kykyä hoitaa työtehtävät myös ruotsiksi. 

Hakijoista kuusi (6) kutsuttiin haastatteluun. Kaikilla haastatteluun kutsutuilla oli työkokemusta pelastustoimen onnettomuuksien ehkäisyn palveluntuotannosta. Haastattelijoina toimivat Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö ja ensihoitopäällikkö. Hakemusten ja haastattelujen perusteella arvioitiin hakijoiden henkilökohtaisia työkokemuksia ja ominaisuuksia hakuilmoituksessa esitettyihin kelpoisuus- ja soveltuvuusvaatimuksiin.

Hakemusten ja haastattelujen perusteella riskienhallintapäällikkö esittää, että Jukka Mursu valitaan paloinsinöörin virkaan. Jukka Mursu on suorittanut palopäällystön koulutusohjelmassa insinööri amk -tutkinnon sekä tradenomi yamk -tutkinnon turvallisuusjohtamisesta. Mursulla on yli 12 vuoden työkokemus onnettomuuksien ehkäisyn tehtävistä pelastuslaitoksessa ja paloteknisessä suunnittelutoimistossa. Koulutuksen, kokemuksen ja osaamisen lisäksi Jukka Mursu todettiin haastattelujen perusteella soveltuvan parhaiten haettavana olevaan tehtävään ja hänellä on hyvät mahdollisuudet selviytyä viran hoitamisesta menestyksekkäästi. Mursu on antanut suostumuksensa huumausainetestiin ja turvallisuusselvityksen tekemiseen.

Riskienhallintapäällikkö esittää lisäksi, että ensimmäiselle varasijalle valitaan Mika Hämäläinen. Mikäli virkaan valittu Jukka Mursu ei ota tehtävää vastaan, virkaan nimetään Mika Hämäläinen.  Hämäläinen on suorittanut pelastusalan päällystötutkinnon (amk) ja pelastajatutkinnon. Hämäläisellä on yli kolmen (3) vuoden työkokemus onnettomuuksien ehkäisyn ja pelastustoiminnan tehtävistä pelastuslaitoksessa. Koulutuksen, kokemuksen ja osaamisen lisäksi Mika Hämäläinen todettiin haastattelujen perusteella soveltuvan haettavana olevaan tehtävään ja myös hänellä on hyvät mahdollisuudet selviytyä viran hoitamisesta menestyksekkäästi. Hämäläinen on antanut suostumuksensa huumausainetestiin ja turvallisuusselvityksen tekemiseen.

Päätös

Päätän nimittää paloinsinöörin virkaan Jukka Mursun, ja ensimmäiselle varasijalle, mikäli Jukka Mursu ei ota virkaa vastaan, Mika Hämäläisen alkaen 4.12.2023.

Jukka Mursu on suorittanut palopäällystön koulutusohjelmassa insinööri amk -tutkinnon sekä tradenomi yamk -tutkinnon turvallisuusjohtamisesta. Mursulla on yli 12 vuoden työkokemus onnettomuuksien ehkäisyn tehtävistä pelastuslaitoksessa ja paloteknisessä suunnittelutoimistossa. Koulutuksen, kokemuksen ja osaamisen lisäksi Jukka Mursu todettiin haastattelujen perusteella soveltuvan parhaiten haettavana olevaan tehtävään ja hänellä on hyvät mahdollisuudet selviytyä viran hoitamisesta menestyksekkäästi. 

Mika Hämäläinen on suorittanut pelastusalan päällystötutkinnon (amk) ja pelastajatutkinnon. Hämäläisellä on yli kolmen (3) vuoden työkokemus onnettomuuksien ehkäisyn ja pelastustoiminnan tehtävistä pelastuslaitoksessa. Koulutuksen, kokemuksen ja osaamisen lisäksi Mika Hämäläinen todettiin haastattelujen perusteella soveltuvan haettavana olevaan tehtävään ja myös hänellä on hyvät mahdollisuudet selviytyä viran hoitamisesta menestyksekkäästi. 

Paloinsinöörin tehtäväkohtainen palkka on 4.052,16 €/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuukden (6) kuukauden koeaikaa.

Valinta on ehdollinen, kunnes valittu on toimittanut hyväksyttävän todistuksen työterveyshuollosta terveydentilastaan ja negatiivisen huumausainetestin tuloksen kahden (2) kuukauden kuluessa tehtävän aloittamisesta, eikä turvallisuusselvityksestä ole ilmennyt tehtävän hoitamista haittaavia tuloksia.

*** Tämä asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu ***

 

 

Allekirjoitus

pelastusjohtaja Peter Johansson

Organisaatiotieto

Pelastustoimi