§ 48 Määräaikaisen toimistosihteerin valinta

Lataa 

IUHVADno-2023-3316

Päätöspäivämäärä

18.9.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 53 §

Kuvaus

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli ulkoisessa haussa määräaikainen toimistosihteerin työsuhde ajalle 1.10.2023 – 30.9.2024.

Tehtävä oli ensin auki sisäisessä haussa, mutta tällöin ei tullut hakijoita. Tehtävä oli ulkoisessa haussa 25.8. – 11.9.2023. Määräaikaan mennessä tuli 47 hakemusta, joista seitsemän (7) eivät olleet hakukriteerien mukaan kelpoisia. Haastatteluun valittiin yhdeksän (9), joista kaksi (2) perui hakemuksensa. Haastateltavista kuusi (6) haastateltiin läsnä ollen, ja yhden (1) kanssa käytiin puhelinkeskustelu.

Haastattelijoina 13-14.9.2023 toimivat pelastusjohtaja ja hallintopäällikkö ja puhelinkeskustelun kävi hallintopäällikkö.

Hakukriteereinä olivat alan perustutkinto tai muutoin solveltuva tutkinto sekä hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Molempien kotimaisten kielten osaaminen luettiin eduksi. Lisäksi valinnassa arvioitiin hakijan työkokemusta suhteessa tehtäviin, asennetta ja osoitettua mielenkiintoa sekä hyviä ihmissuhdetaitoja.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Minna Tokkarilla on erittäin laaja työkokemus, johon on sisältynyt paljon vastuullisia tehtäviä ja hänellä on hyvä osaaminen toimistosihteerin/assistentin tehtävistä. Turvallisuusselvitys ollee siirrettävissä, ja tämä nopeuttaa töihin siirtymistä huomattavasti. Hänellä on vahva useamman kielen kielitaito, sekä lisäksi laaja ymmärrys sopimuksista, asianhallinnasta, kokoussihteerinä toimimisesta, projektihallinnasta sekä matkajärjestelyistä. Minna Tokkarin katsottiin olevan henkilönä sopivin hoitamaan tehtävää.

Myös Bettina Ekström ja Sirpa Mäenpää täyttävät vaaditut kelpoisuusehdot ja omaavat hyvät taidot ja heidät valitaan, tässä järjestyksessä, varalle, mikäli M Tokkari ei ota tehtävää vastaan. Molemmat ovat olleet IU hyvinvointialueella töissä aiemmin. Bettina Ekströmin eduksi luetaan sujuva ruotsin kieli (äidinkieli) ja Sirpa Mäenpää on toiminut toimistosihteerinä pelastuslaitoksella aiemmin.

Päätös

Päätän valita yhteiskuntatieteiden maisteri Minna Tokkarin toimistosihteerin määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 25.9.2023 – 30.9.2024.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Minna Tokkarilla on erittäin laaja työkokemus, johon on sisältynyt paljon vastuullisia tehtäviä ja hänellä on erittäin hyvä osaaminen toimistosihteerin/assistentin tehtävistä. Turvallisuusselvitys ollee siirrettävissä, ja tämä nopeuttaa töihin siirtymistä huomattavasti. Hänellä on vahva useamman kielen kielitaito, sekä lisäksi laaja ymmärrys sopimuksista, asianhallinnasta, kokoussihteerinä toimimisesta, projektihallinnasta sekä matkajärjestelyistä. Katson Minna Tokkarin olevan henkilönä sopivin hoitamaan tehtävää.

Valitsen merkonomi Bettina Ekströmin ensimmäiselle varasijalle ja merkonomi Sirpa Mäenpään toiselle varasijalle, mikäli Minna Tokkari ei ota tehtävää vastaan.

Bettina Ekström ja Sirpa Mäenpää täyttävät vaaditut kelpoisuusehdot ja omaavat hyvät taidot toimistosihteerin tehtävään. Molemmat ovat olleet IU hyvinvointialueella töissä aiemmin. Bettina Ekströmin eduksi luetaan sujuva ruotsin kieli (äidinkieli) ja Sirpa Mäenpää on toiminut toimistosihteerinä pelastuslaitoksella aiemmin.

Toimistosihteeri tehtäväkohtainen palkka on 2608,15 €/kk.

Tehtävän työntekopaikka on sijoitettu Porvoon pelastusasemalle.

Tehtävässä noudatetaan 6 kk koeaikaa. Valinta on ehdollinen, kunnes tehtävään valittu on toimittanut ennen koeajan päättymistä hyväksytyn työterveyshuollon lausunnon terveydentilastaan, negatiivisen huumausainetestin tuloksen ja turvallisuusselvityksestä ei ole käynyt ilmi tehtävän hoitoa haittaavia seikkoja.

 

 

 

*** Tämä asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu ***

 

 

Allekirjoitus

pelastusjohtaja Peter Johansson

Organisaatiotieto

Pelastustoimi