Aluehallitus, kokous 31.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 216 Aluevaltuutettu Marja Manninen-Ollbergin eronpyyntö luottamustoimista 

IUHVADno-2023-3069

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot: hallintolakimies Tomas Määttä, 
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

Hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja aluehallituksen jäsen Marja Manninen-Ollberg (kok.) on 14.8.2023 sähköpostitse hyvinvointialueelle toimittamallaan eronpyynnöllä pyytänyt henkilökohtaisista syistä johtuen eroa kaikista luottamustoimistaan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Marja Manninen-Ollberg on aluevaltuuston ja aluehallituksen varsinainen jäsen sekä aluehallituksen edustaja palveluiden järjestämisen lautakunnassa.  

Hyvinvointialuelain (611/2021) 76 §:n mukaan vaalikelpoinen hyvinvointialueen luottamustoimeen on hyvinvointialueen asukas. Lain 75 §:n 3 momentin nojalla luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Aluevaltuusto myöntää eron valtuutetulle ja varavaltuutetulle. 

Hyvinvointialuelain 25 §:n mukaisesti, jos valtuutetun on todettu menettäneen vaalikelpoisuutensa, hänet on vapautettu toimestaan tai hän on kuollut, aluevaltuuston puheenjohtaja kutsuu hänen sijaansa jäljellä olevaksi toimikaudeksi asianomaisen vaaliliiton, puolueen tai yhteislistan järjestyksessä ensimmäisen vielä valtuutetuksi kutsumattoman varavaltuutetun. 

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja: 

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto  

  1. myöntää Manninen-Ollbergille eron aluevaltuutetun ja aluehallituksen varsinaisen jäsenen tehtävistä, 

  1. päättää merkitä tiedoksi, että aluevaltuuston puheenjohtaja kutsuu uudeksi aluevaltuutetuksi aluevaltuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi 1. varajäsen Jeanette Bromanin (kok.). 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 


Muutoksenhaku

 

Päätökseen, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovelletaan lakia hyvinvointialueesta, lainkohta: § 141.