§ 40 Nimittäminen palotarkastajan virkaan_Leppänen

Lataa 

IUHVADno-2023-2125

Päätöspäivämäärä

15.6.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 32 §

Kuvaus

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli haettavana kaksi (2) palotarkastajan virkaa 11.5.- 5.6.2023. Hakemuksia määräaikaan mennessä saapui 13 kpl, joista kahdeksan oli muodollisesti päteviä hakemaan virkaa.

Palotarkastajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto, yhden kotimaisen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja toisen kotimaisen kielen tyydyttävä taito, sekä voimassa oleva B-luokan ajokortti. Hakijalta odotetaan asiakaspalvelutaitoja ja kykyä hoitaa työtehtävät myös ruotsiksi. Pelastusalan tuntemus katsotaan eduksi, jonka lisäksi arvostetaan hyvää yhteistyökykyä, kehitysmyönteisyyttä, sekä vastuullista ja aktiivista työotetta. Lisäksi esiin nostetaan tarve lisäresursseille rakentamisen ohjaustoimintaan.

Hakijoista viisi (5) kutsuttiin haastatteluun. Haastattelijoina toimivat Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen riskienhallinnan vastuualueen paloinsinöörit. Hakemusten ja haastattelujen perusteella arvioitiin hakijoiden henkilökohtaisia työkokemuksia ja ominaisuuksia hakuilmoituksessa esitettyihin kelpoisuus- ja soveltuvuusvaatimuksiin. Haastattelu sisälsi myös ruotsinkielisen osion.

Hakemusten ja haastattelujen perusteella paloinsinööri Ari Päivärinta esittää valittavaksi palotarkastajan virkaan Minni Leppäsen. Minni Leppänen on suorittanut pelastusalan päällystötutkinnon (AMK) ja hänellä pelastusalalta työkokemusta noin vuoden verran.

Koulutuksensa, kokemuksensa ja osaamisensa lisäksi Leppänen todettiin haastattelujen perusteella soveltuvan parhaiten haettavana olevaan virkaan aiemmin mainitut tehtävän hoitamiseen liittyvät edellytykset huomioiden. Leppänen on antanut suostumuksena huumausainetestiin ja turvallisuusselvityksen tekemiseen.

Päätös

Palotarkastajan virkaan valitaan Minni Leppänen 28.8.2023 alkaen.

Minni Leppänen on suorittanut pelastusalan päällystötutkinnon (AMK) ja hänellä pelastusalalta työkokemusta noin vuoden verran. Koulutuksensa, kokemuksensa ja osaamisensa lisäksi Leppänen todettiin haastattelujen perusteella soveltuvan parhaiten haettavana olevaan virkaan aiemmin mainitut tehtävän hoitamiseen liittyvät edellytykset huomioiden. Leppänen on antanut suostumuksena huumausainetestiin ja turvallisuusselvityksen tekemiseen.

Palotarkastajan tehtäväkohtainen palkka on 3.258,22 €/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Valinta on ehdollinen, kunnes Leppänen on kahden (2) kuukauden kuluessa toimittanut hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan ja saanut negatiivisen huumausainetestituloksen, eikä turvallisuusselvityksestä ole ilmennyt viran hoitamista haittaavia seikkoja. 

 

*** Tämä asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu ***

 

 

Allekirjoitus

pelastusjohtaja Peter Johansson

Organisaatiotieto

Pelastustoimi