§ 35 Nimittäminen palomestareiden sijaispooliin

Lataa 

IUHVADno-2023-1126

Päätöspäivämäärä

12.5.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 32 §

Kuvaus

Palomestarit tekevät poikkeusluvan mukaista työaikaa 40h/vko 52 viikon tasoittumisjaksolla. Työaikaan sisältyy sekä päivystysvuoroja että  toimistopäiviä. Päivystävän palomestarin ollessa pois työvuorosta, häntä ensisijaisesti sijaistaa toinen päivystävä palomestari työajan niin salliessa.

Jos pelastuslaitoksella ei ole päivystävää palomestaria vuoroon, korvaavana vaihtoehtona käytetään koulutettua ja perehdytettyä, virassa olevaa paloesimiestä. Pelastuspäällikön nimityksen jälkeen sijaispooliin valitaan virassa oleva paloesimies, joka on sitoutunut hankkimaan pelastustoimessa annetun asetuksen 407/2011, 6 §:n kohdan 3 mukaisen kelpoisuuden.

Sijaispooliin nimitetyt paloesimiehet toimivat normaalisti työvuoronsa esimiehinä työvuorosuunnittelun mukaisesti. Hr-tiimi siirtää poolissa olevan paloesimiehen tarvittaessa tekemään palomestarin sijaisuutta ja hänet vapautetaan siksi ajaksi omasta työvuorostaan.

Paloesimies -nimikkeellä toimivat nimetään palomestaripooliin ja heille maksetaan erityisosaamisesta erillinen korvaus, erityisvastuulisä, 50 €, tehtäväkohtaiseen palkkaan yksittäisistä vuoroista. Yli 14 vuorokautta kestävissä sijaisuuksissa palkka ja työaika muutetaan vastaamaan palomestarin tehtäväkuvaa.

Paloesimies Jörgen Törnroos on suorittanut päivystävän palomestarin sijaisuuteen liittyvän perehdytyksen sisältäen hyväksytyt näyttökokeet. Törnroosin osaaminen on riittävällä tasolla ja hr-tiimi esittää, että Jörgen Törnroos nimitetään päivystävän palomestarin sijaiseksi 8.5.2023 alkaen.

 

Päätös

Paloesimies Jörgen Törnroos nimitetään palomestarin sijaispooliin 8.5.2023 alkaen.

Palomestaripoolin kuuluvalle maksetaan yksittäisistä palomestarivuoroista erillinen korvaus, erityisvastuulisä, 50 €, tehtäväkohtaiseen palkkaan  Yli 14 vuorokautta kestävissä sijaisuuksissa palkka ja työaika muutetaan vastaamaan palomestarin tehtäväkuvaa.

Korvaus on ehdollinen. Sijaistaminen päättyy, joko työnantajan tai työntekijän päätöksellä, ilmoituksesta seuraavan kuukauden alusta ja erityislisän maksaminen lopetetaan.

*** Tämä asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu ***

 

 

Allekirjoitus

pelastusjohtaja Peter Johansson

Organisaatiotieto

Pelastustoimi