§ 36 Perinnepäivä

Lataa 

IUHVADno-2023-1120

Päätöspäivämäärä

12.5.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 32 §

Kuvaus

Pelastusalalla on pitkät perinteet ja ne ovat osaltaan muodostaneet pelastustoimen julkisuuskuvan. Itä-Uudellamaalla kuntien ja kaupunkien pelastustoimet ovat kehittyneet kunkin kunnan tarpeiden mukaisesti. Itä-Uudenmaan alueellinen pelastuslaitos aloitti toimintansa 1.1.2004. Silloin koettiin haasteelliseksi löytää yhtä tiettyä yhteistä päivämäärää, jolloin pelastustoimi Itä-Uudellamaalla olisi perustettu, ja josta olisi voitu muodostaa pelastustoimen vuosipäivää.

Vastuu pelastustoimesta on siirtynyt kunnilta ja kaupungeilta perustetulle hyvinvointialueille 1.1.2023 ja keskusteluun on noussut ajatus siitä, että vuosipäivän asemesta Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella olisi perinnepäivä. Perinnepäivänä voisi palkita henkilökuntaa, kutsua yhteistyökumppaneita ja muulla tavalla juhlistaa Itä-Uudenmaan pelastustoimea aina tilanteeseen sopivalla tavalla.

Tehdyn selvityksen mukaan, Itä-Uudenmaan ensimmäinen päätoiminen palokunta aloitti päivystyksensä Porvoossa 16.10.1905. Tällä perusteella olisi perusteltua valita em. päivämäärä Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen perinnepäiväksi.

Päätös

 

Päätän vahvistaa 16.10 Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen perinnepäiväksi.

 

*** Tämä asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu ***

 

 

Allekirjoitus

pelastusjohtaja Peter Johansson

Organisaatiotieto

Pelastustoimi