§ 34 Nimittäminen valmiuspäällikön virkaan

Lataa 

IUHVADno-2023-1062

Päätöspäivämäärä

12.5.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 32 §

Kuvaus

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella on ollut haettavana valmiuspäällikön vakituinen virka ajalla 21.4.2023 - 85.2023.

Valmiuspäällikkö vastaa Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sisäisen ja ulkoisen riskienhallinnan sekä organisaatioturvallisuuteen liittyvien asioiden valmistelusta, ohjauksesta ja koordinoinnista. Tehtävään kuuluu tiiviisti pelastuslaitoksen varautumisen, valmiussuunnittelun ja jatkuvuudenhallinnan koordinointi ja ohjaus, sekä henkilöstön ohjaaminen ja opastaminen organisaatioturvallisuuteen liittyvissä asioissa. 

Valmiuspäällikön tehtävä sijoittuu pelastustoiminnan toimialalle, pelastustoimen johdon vastuualueelle. Valmiuspäällikön tehtäviä ohjaa pelastuslaitoksen ylin johto, jolle myös raportoidaan tehtäväalueen asioista. Valmiuspäällikkö toimii pelastuslaitokselle perustetun valmius- ja turvallisuusyksikön esimiehenä.

Koulutusvaatimusvirkaan on soveltuva korkeakoulututkinto. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää, että valitulla on opintojen tai työn kautta hankittua organisaatio- ja kokonaisturvallisuuteen liittyvää osaamista. 

Virkaa haki seitsemän (7) henkilöä, jotka kaikki olivat koulutukseltaan muodollisesti kelpoisia. Haastatteluun kutsuttiin viisi (5) hakijaa, joiden työkokemus vastasi eniten viran tehtäväkenttää. Yksi hastatteluun kutsutuista veti hakemuksensa pois, joten haastateltavia oli neljä (4). Haastattelut pidettiin 11.5.2023 ja haastattelijoina toimivat pelastusjohtaja ja hallintopäällikkö. Hakemusten ja haastattelujen perusteella arvioitiin hakijoiden henkilökohtaisia työkokemuksia ja ominaisuuksia hakuilmoituksessa esitettyihin kelpoisuus- ja soveltuvuusvaatimuksiin.

Hakemusten ja haastattelujen perusteella Juha Alanderilla on parhaat mahdollisuudet selvityä viran hoidosta menestykselliesti. Myös Talvikki Ryynäsen kykyä suoritua tehtävästä pidettiin erittäin hyvänä.

Juha Alander on koulutukseltaan insinööri AMK, ja valmistuu Maanpuolustuskorkeakoulusta 8/2023. Hänen työkokemuksensa alalta (n. 10 v.) on vakuuttava ja tehtävät ovat suuntautuneet varautumiseen ja turvallisuuteen.

Talvikki Ryynänen on koulutukseltaan tradenomi yAMK. Hänen työkokemuksensa alalta  (n. 5 v) vakuuttaa ja tehtävät ovat suuntautuneet varautumiseen ja turvallisuuteen.

Päätös

Päätän nimittää Juha Alanderin, insinööri AMK, valmiuspäällikön vakituiseen virkaan alkaen 17.7.2023. Mikäli Juha Alander ei ota virkaa vastaan, valitaan varalle Talvikki Ryynänen, tradenomi yAMK.

 

Juha Alanderilla on hakijoista parhaat mahdollisuudet selvityä viran hoidosta menestykselliesti. Hänellä on laaja-alainen työkokemus varautumisen ja turvallisuuden alalta ja tehtävää tukevaa koulutusta.

Talvikki Ryynäsellä on myös hyvät mahdollisuudet selvityä viran hoidosta menestyksellisesti. Hänelle on työkokemusta varautumisen ja turvallisuuden alalta ja tehtävää tukevaa koulutusta.

 

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Viran tehtäväkohtainen palkka on 3.982,40 €/kk johon lisätään 1.6.2023 tuleva indeksikorotus.

Valinta on ehdollinen,​ kunnes valittu on koeajan kuluessa toimittanut hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan ja saanut negatiivisen huumausainetestituloksen ja turvallisuusselvitys täyttää sille asetetut vaatimukset.

 

 

*** Tämä asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu ***

 

 

Allekirjoitus

pelastusjohtaja Peter Johansson

Organisaatiotieto

Pelastustoimi