Aluevaltuusto, kokous 22.10.2024

Esityslista on tarkastamaton

§ 86 Aluehallituksen vastineet vuoden 2023 arviointikertomuksen suosituksiin

IUHVADno-2024-559

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
hallintojohtaja Camilla Söderström, 
camilla.soderstrom1(at)itauusimaa.fi

 

Hyvinvointialueesta annetun lain 125 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on arvioida, ovatko aluevaltuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet hyvinvointialueella toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Tarkastuslautakunta antaa aluevaltuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään aluevaltuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Aluehallitus antaa aluevaltuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta. 

Tarkastuslautakunta jätti 30.5.2024 arviointikertomuksensa vuodelta 2023 aluevaltuuston käsiteltäväksi. Arviointikertomuksessa esitetyistä huomioista ja suosituksista pyydetään aluehallituksen vastineet. Valtuusto käsitteli arviointikertomuksen vuodelta 2023 kokouksessaan 18.6.2024.

Tarkastuslautakunnan hyväksymä arviointikertomus on oheismateriaalina. Aluehallituksen selvitykset ja toimenpiteet arviointikertomuksessa esitettyihin huomioihin ja suosituksiin on liitteenä.

Ehdotus

Hyvinvointialuejohtaja: 

Aluehallitus hyväksyy tarkastuslautakunnan vuoden 2023 arviointikertomuksen huomioihin ja suosituksiin laaditut liitteenä olevat vastineet, ja saattaa ne tarkastuslautakunnalle ja edelleen aluevaltuustolle tiedoksi.

Pykälä tarkastetaan heti. 

Päätös

Aluehallitus päätti hyväksyä tarkastuslautakunnan vuoden 2023 arviointikertomuksen huomioihin ja suosituksiin laaditut liitteenä olevat vastineet, ja saattaa ne tarkastuslautakunnalle ja edelleen aluevaltuustolle tiedoksi.

Pykälä tarkastettiin heti. 

Kokouskäsittely

Esittelijä teki seuraavan lisäyksen liitteeseen (kohdan 5 Toiminnan arviointi viimeiseksi kappaleeksi).

Vuokratyövoiman käyttöä on rajoitettu vuoden 2024 aikana ja tilauksia on saanut tehdä vain sote-johtajan tekemien sopimusten pohjalta. Vuokratyövoima on myös kilpailutettu vuonna 2024 ja uusi sopimuskausi on alkanut 1.9.2024, ja kustannustason laski merkittävästi. Vuokratyövoiman käyttöä on mahdollista seurata yksiköittäin erillisen tietovarastoraportin perusteella.

Perustelut

Valmistelu ja lisätiedot:
hallintojohtaja Camilla Söderström,​ 
camilla.soderstrom1(at)itauusimaa.fi

Päätösehdotus

Aluehallitus: 

Aluevaltusto merkitsee tarkastuslautakunnan vuoden 2023 arviointikertomuksen huomioihin ja suosituksiin laaditut liitteenä olevat vastineet tiedoksi.