§ 190 Päätös ehdokasvalinnasta sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuljetuspalveluita Itä-Uudellamaalla koskevaan dynaamiseen hankintajärjestelmään /Puiro Yhtiöt Oy

Lataa 

IUHVADno-2024-617

Päätöspäivämäärä

26.6.2024

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 22 §:n mukaan hyvinvointialuejohtaja päättää alle 1 000 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista, sekä edellä mainittuja koskevista hankintaoikaisuista.

Kuvaus

Valmistelu ja lisätiedot:
johtava hankinta-asiantuntija Johanna Heikel
etunimi.sukunimi(at)itauusimaa.fi

 

Hankintajärjestelmä ja kohde
Porvoon Kaupunki perusti sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuljetuspalvelut Itä-Uudellamaalla koskevan dynaamisen hankintajärjestelmän (DPS) 1.7.2021 julkaistulla hankintailmoituksella ja osallistumispyynnöllä numero 2021-040. Hankintailmoitus julkaistiin ilmoituskanavissa www.hankintailmoitukset.fi ja www.tarjouspalvelu.fi.

Dynaamisessa hankintajärjestelmässä toteutettavien hankintojen kohteena ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden ja muiden palvelun käyttäjien henkilökuljetuspalvelut.

Hankintajärjestelmä ja siihen perustuvat sopimukset ovat siirtyneet Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle (jatkossa hankintayksikkö) palveluita koskevan järjestämisvastuun siirtymisen yhteydessä 1.1.2023 lähtien. Hyvinvointialue hyödyntää jatkossa hankintajärjestelmässä kilpailutettavia palveluita asiakkaidensa tarpeisiin.

Halukkaat palveluntuottajat voivat jättää osallistumishakemuksensa hankintajärjestelmään vastaamalla osallistumispyyntöön sen ehtojen mukaisesti. Tällä päätöksellä päätetään ehdokkaan valinnasta hankintajärjestelmään.

Hankintajärjestelmä on jaettu luokkiin seuraavasti:

Luokka 1 M1 luokan henkilöauto

Luokka 2 M1 luokan henkilöauto, pieni esteetön auto

Luokka 3 M1 luokan henkilöauto, suuri esteetön auto

Luokka 4 M2 luokan linja-auto pyörätuolivalmiudella

Hankintajärjestelmä on voimassa neljä (4) vuotta sen perustamisesta lukien, minä aikana hankintajärjestelmän sisäiset tarjouskilpailut tehdään. Hankintapäätös tarjouskilpailuun perustuvasta tarjoajavalinnasta tehdään erikseen.

Hankinnan kohde ja hankintajärjestelmän toiminta on kuvattu tarkemmin osallistumispyynnössä ja sen liitteissä. Hankintajärjestelmän ehdot ja toiminta on kuvattu osallistumispyynnön liitteessä ”Dynaamisen hankintajärjestelmän periaatteet”.

Hankintamenettely

Kyseessä on henkilökuljetuspalvelujen hankinta hankintalain liitteen E mukaisena sosiaali- ja terveyspalveluhankintana. Hankintaan sovelletaan hankintalain 12 luvun säännöksiä ja 3 §:n mukaisia hankintojen yleisiä periaatteita. Hankinta toteutetaan sosiaali- ja terveyspalveluiden dynaamisella hankintajärjestelmällä (jatkossa hankintajärjestelmä), joka tarkoittaa tilaajan suunnittelemaa, hankintalain periaatteiden mukaista menettelyä hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkimiseen. Kyseessä ei ole hankintalain 42 §:n tarkoittama puitejärjestely. Hankintamenettelyssä hyödynnetään soveltuvin osin hankintalain 49–52 §:n tarkoittamaa dynaamista hankintajärjestelmää koskevia säännöksiä.

Ehdokkaan osallistumishakemukset

Puiro Yhtiöt Oy jätti 26.6.2024 osallistumishakemuksen hankintajärjestelmän luokkaan 1.

Ehdokkaan valinta

Hankintalain (1397/2016) 114 §:n mukaan Hankintayksikkö voi asettaa vaatimuksia tarjoajan soveltuvuudelle. Soveltuvuutta koskevien vaatimusten tulee olla oikeassa suhteessa hankinnan kohteeseen. Hankintayksikön tulee ilmoittaa käyttämänsä vaatimukset hankintailmoituksessa tai tarjouspyynnössä. Hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia.

Hankintajärjestelmään hyväksytään ehdokkaat, jotka täyttävät hankintailmoituksessa ja osallistumispyynnössä ilmoitetut soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Hankintayksikkö on käsitellyt osallistumishakemuksen seuraavasti:

  • ehdokkaan soveltuvuuden tarkastus
  • soveltuvuustarkastukseen perustuva ehdokkaan valinta hankintajärjestelmään
  • hankintapäätös ehdokkaan valinnasta ja sen tiedoksi antaminen.

 

Saatu osallistumishakemus täytti asetetut soveltuvuusvaatimukset. Ehdokas hyväksytään hankintajärjestelmän luokkaan 1.

Ehdokas ei ole jättänyt hakemusta luokkiin 2–4. Luokkiin 5–8 ei voi vielä jättää hakemusta.

Hankintajärjestelmä on koko voimassaolonsa ajan avoin uusille osallistumishakemuksille.

Ilmoitus

Hankinta-asiaan muutosta hakevan on hankintalain 148 §:n mukaan ilmoitettava hankintayksikölle kirjallisesti asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi.  Hankintayksikkö pyytää toimittamaan mahdollisen muutoksenhakua koskevan ilmoituksen osoitteeseen ville.hanhinen(at)itauusimaa.fi.

Ehdokkaita pyydetään huomioimaan, että hankintajärjestelmään hyväksymistä koskevaan hankintayksikön ratkaisuun ei saa hakea muutosta valittamalla, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa hankintalain 146 §:n mukaisesti.

Päätös

Päätän hyväksyä Puiro Yhtiöt Oy:n sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuljetuspalveluiden hankintajärjestelmän luokkaan 1.

Päätös voidaan panna täytäntöön heti, kun se on tehty ja allekirjoitettu.

 

*** Tämä asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu ***

 

 

Allekirjoitus

Max Lönnqvist, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue