§ 5 Valintapäätös, koulukuraattorin vakituinen toimi

Lataa 

IUHVADno-2024-2347

Päätöspäivämäärä

11.6.2024

Päätöksen tekijä

Palveluvastaava, opiskeluhuolto

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 52 §

Kuvaus

Valmistelu ja lisätiedot: Hanna Vehniäinen, opiskeluhuollon palveluvastaava, etunimi.sukunimi@itauusimaa.fi

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen Lasten, nuorten ja perhepalvelujen koulukuraattorin vakituinen toimi on ollut haettavana 23.4-15.5.2024. Hakuilmoitus on julkaistu sähköisessä muodossa Kuntarekry.fi,  Rekrytointi.com, Työmarkkinatori.fi, Jobly.fi, Duunitori.fi ja Oikotie.fi -sivustoilla.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (817/2015) 7§:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus tai 8§:n 1 momentin mukainen sosionomin kelpoisuus. Lisäksi kelpoinen on henkilö, jolla on tehtävään soveltuva sosiaali- tai kasvatusalalle taikka käyttäytymistieteisiin suuntautunut korkeakoulututkinto. Koulutukseen tulee sisältyä tai sen lisäksi tulee olla suoritettuna 60 opintopisteen laajuiset korkeakouluopinnot, joiden tulee muodostua sosiaalityön yliopisto-opinnoista tai mainitun lain 8 §:n 1 momentissa tarkoitettuun korkeakoulututkintoon kuuluvista opinnoista. (16.12.2021/1146). Kielivaatimuksena on toisen kotimaisen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä toisen kotimaisen kielen hyvä suullinen taito. Kelpoisuusvaatimukset tulee täyttää hakuajan loppuun mennessä.

Hakuajan puitteissa jätettiin 41 hakemusta. Kelpoisuusehdot täyttävistä hakijoista seitsemän kutsuttiin haastatteluun. Haastattelijoina toimivat palveluvastaava Hanna Vehniäinen ja johtava kuraattori Nina Böhls-Nybonn. Hakemuksien sekä haastattelujen pohjalta on suoritettu kokonaisarvio. Kokonaisarviossa on huomioitu kelpoisuus, aikaisempi työkokemus, kielivaatimus sekä hakijan vahvuudet ja sopivuus koulukuraattorin tehtävään. 

Koulukuraattori toimeen valitaan sosionomi(amk) Elisa Sammalniemi. Valitun ansioiksi katsotaan kelpoisuuden ja kielitaidon lisäksi tuore työkokemus koulukuraattorin työtehtävistä (2 v) sekä työkokemus kouluvalmentajan työstä(7kk) sekä sosiaalihuoltolain ja lastensuojelulain mukaisesta perhetyöstä (8 kk). Haastattelutilanteessa hakijasta välittyy hyvä oppilashuollon ja sosiaalihuollon ammatillisuus.

Elisa Sammalniemi palkataan kuraattoritoimeen 1.8.2024 alkaen noudattaen kuuden kuukauden koeaikaa. Muista ehdoista sovitaan työsopimuksessa.

Päätös

Päätän, että koulukuraattorin toimeen valitaan Elisa Sammalniemi 1.8.2024 alkaen. Tehtäväkohtainen palkka on 3348,88 €

 

*** Tämä asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu ***

 

Allekirjoitus

Hanna Vehniäinen, palveluvastaava (opiskeluhuolto)

Organisaatiotieto

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue