§ 100 Inspira Oy:ltä hankittava hyvinvointialueen ateriapalveluiden järjestämisvaihtoehtojen vaikutusten arviointi

Lataa 

IUHVADno-2024-1717

Päätöspäivämäärä

16.4.2024

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Itä-​Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 22 §:n mukaan toimialajohtajat päättävät toimialansa alle 500 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista, sekä edellä mainittuja koskevista hankintaoikaisuista. Hyvinvointialuejohtaja toimii konserni- ja strategiapalveluiden toimialajohtajana.

Kuvaus

Valmistelu ja lisätiedot: 
hallintojohtaja Camilla Söderström
camilla.soderstrom1(at)itauusimaa.fi


Hankintamenettely ja ennakoitu arvo 

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 25 §:n mukaan kansallinen kynnysarvo tavara- ja palveluhankinnoissa on kuusikymmentätuhatta (60 000) euroa. Hankinnan ennakoitu arvo on kahdeksantoistatuhatta yhdeksänsataaseitsemänkymmentäviisi (18 975) euroa,​ alv 0 %. Näin ollen hankintalaki ei tule sovellettavaksi hankintaan.

Hankinnan tausta ja kuvaus

Aluevaltuuston 12.12.2023 § 135 hyväksymän tuottavuusohjelman 7. tuottavuuskärjen kohdassa ”ydintoimintaa tukeva tukipalvelukokonaisuus” mainitaan seuraavat toimenpiteet: ”Luodaan koko hyvinvointialuetasoiset yhteiset toimintamallit päällekkäisyyksien karsimiseksi ja tukipalveluiden tehostamiseksi, esimerkiksi siivous-, kuljetus- , ateria-, kiinteistöjen huoltopalvelut” (kustannushyötyarvio 0,1 M euroa) sekä ”Perustetaan yksi keskuskeittiö hyvinvointialueelle ja korvataan huonokuntoisia nykyisiä tiloja ja toimintamalleja päällekkäisten kustannusten vähentämiseksi” (kustannushyötyarvio 0,6 M euroa).

Nykyisellään hyvinvointialueen ateriat valmistetaan omana tuotantona kuudessa eri toimipisteessä Itä-Uudenmaan alueella. Alueella ei ole varsinaista keskuskeittiötä eikä nykyisiä keittiöitä ole suunniteltu valmistuskäyttöön. Keittiöiden koneet ja laitteet ovat ikääntyneitä eikä keittiöitä pienillä muutoksilla saada vastaamaan nykyisiä tai tulevia tarpeita. Aterioita valmistetaan ja toimitetaan 7 päivänä viikossa läpi vuoden.

Inspira Oy tarjoaa tukea ateriapalveluiden järjestämisvaihtoehtojen arviointiin. Tarjous sisältää palvelutuotannon neljän järjestämisvaihtoehdon kuvaamisen ja arvioinnin sekä palvelutuotannon järjestämisvaihtoehtojen kustannusvaikutusten vertailun. Alustavan aikataulun mukaan raportti esitellään kesäkuun alussa.

Päätös

Päätän, että Itä-Uudenmaan hyvinvointialue hankkii Inspira Oy:ltä tässä päätöksessä edellä tarkemmin määritellyn selvityksen edellä kuvatussa laajuudessa ja perustein, hintaan 18 975 euroa (alv 0 %). Selvitykseen käytetään valtionavustusta toiminnan vakiinnuttamiseen ja kehittämiseen 2023–2025 (M05 Tukipalveluiden organisointi ja toteutus).

Sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan allekirjoittamalla erillinen sopimusasiakirja. 

 

*** Tämä asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu ***

 

 

Allekirjoitus

Max Lönnqvist, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue